**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

18. 12. 2014. Ministar Stefanović: SAJ je ponos Ministarstva

 

18. 12. 2014. Ministar Stefanović: SAJ je ponos Ministarstva

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u bazi Specijalne antiterorističke jedinice obeležavanju Dana jedinice i 36 godina njenog postojanja.

 

Čestitajući Dan jedinice, ministar je istakao da godine postojanja jedinice govore o velikoj tradiciji i iskustvu u borbi protiv najtežih oblika organizovanog kriminala i terorizma, dve pošasti koje ne poznaju granice i koje su danas svetski problem.

 

18. 12. 2014. Ministar Stefanović: SAJ je ponos Ministarstva

 

„Srbija je odlučna da se priključi globalnoj borbi protiv terorizma. Naša država je jedan od ko-sponzora Rezolucije SB UN o stranim terorističkim borcima, na osnovu koje smo među prvima promenili svoj krivični zakonik. Uvedena su dva nova krivična dela – učestvovanje u ratu i organizovanje učestvovanja u oružanom sukobu u stranoj državi. To će svakako uticati na podizanje nivoa bezbednosti građana Srbije, jer se na taj način spremamo na povratak ljudi koji su iz naše zemlje otišli na različita ratišta. Oni mogu da budu ozbiljna pretnja, a jedan od najčvršćih bedema na koje će država i građani moći da se oslone je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Specijalna antioteroristička jedinica. SAJ je jedan od najvažnijih bezbednosnih stubova države, koji sve zadatke izvršava profesionalno i maksimalno odgovorno. Pripadnike ove jedinice odlikuju hrabrost, vrhunska obučenost i spremnost i oni su ponos MUP-a. U skladu sa ekonomskim mogućnostima, MUP će u narednom periodu učiniti sve da ovoj jedinici obezbedi najbolju moguću opremu“ - rekao je ministar Stefanović.

 

Ministar je uručio plakete pripadnicima jedinice koji su tokom ove godine postigli izuzetne rezultate u oblasti međunarodne saradnje i sportu. Direktor policije Milorad Veljović uručio je nagrade pripadnicima SAJ-a za deset i dvadeset godina predanog rada i nesebičnog zalaganja u jedinici.

 

18. 12. 2014. Ministar Stefanović: SAJ je ponos Ministarstva

 

Komandant SAJ-a pukovnik Spasoje Vulević uručio je ministru Stefanoviću zlatnu plaketu, a savetniku ministra šefu Kabineta Ivanu Ristiću grb ove jedinice.

 

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović položio je venac na spomen-obeležje poginulim pripadnicima SAJ-a.

 

18. 12. 2014. Ministar Stefanović: SAJ je ponos Ministarstva