**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

18.11.2014. Sastanak ministra Stefanovića sa delegacijom FBI

 

18.11.2014. Sastanak ministra Stefanovića sa delegacijom FBI

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović razgovarao je u Beogradu sa delagacijom Federalnog istražnog biroa (FBI) Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio rukovodilac za region Evro – Azije Stiven Hersem, o mogućnosti otvaranja kancelarije te institucije u Beogradu.

 

Ministar Stefanović i Hersem ocenili su da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Federalnog istražnog biroa izuzetno dobra i da će u oblasti razmene podataka i policijske saradnje biti dodatno unapređena upućivanjem agenta FBI za viskotehnološki kriminal u Beograd, koji je stupio na dužnost oktobra ove godine.

 

18.11.2014. Sastanak ministra Stefanovića sa delegacijom FBI

 

Upoznavši predstavnike FBI sa bezbednosim izazovima sa kojima se suočava Republika Srbija, ministar Stefanović je zatražio podršku Federalnog istražnog biroa u borbi protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, kao i odlaska državljana Srbije na ratišta u Siriji i Iraku.

 

Na sastanku je bilo reči i o nastavku obuke policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i podrške FBI u dostizanju standarda i najboljih praksi službi za sprovođenje zakona SAD, kao i o mogućnosti susreta ministra Stefanovića i direktora FBI Džejmsa Kameja.

 

18.11.2014. Sastanak ministra Stefanovića sa delegacijom FBI

 

Rukovodilac za region Evro – Azije FBI Hersem, pohvalivši saradnju te institucije i Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio je posvećenost srpske policije borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala.

 

Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije FBI za Balkan sa sedištem u Sarajevu Luis Kasada, a delegacija te institucije sastala se i sa predstvanicima Direkcije policije sa kojima su razgovarali o operativnom aspektu saradnje.