**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

18. 08. 2014. Stefanović: Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Jovanovića

 

18. 08. 2014. Stefanović: Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Jovanovića

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija, nakon višednevne sveobuhvatne istrage, podnela krivičnu prijavu protiv Marka Milićeva (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je 25. jula ove godine na Brankovom mostu izazvao saobraćajnu nesreću u u kojoj je stradao Luka Jovanović.

 

Stefanović je na konferenciji za novinare precizirao da je protiv Milićeva, koji se nalazi u bekstvu, podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

 

Ministar je objasnio da je Milićev lociran u Turskoj i da je, po podnošenju krivične prijave, od turskih državnih organa zatraženo njegovo hapšenje i izručenje.

 

„Očekujemo da će u narednih nekoliko dana biti izručen Srbiji“, rekao je Stefanović i dodao da je policija zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo pružanje pomoći učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora, podnela krivičnu prijavu protiv još šest osoba, kojim je odrđeno zadržavanje do 48 sati.

 

„Imamo pravno čvrst slučaj. Istraga je sporovedena detaljno, nepobitno su utvrđene činjenice, imamo dosta podataka o njegovom kretanju i kretanju saučesnika, iskaze drugih okrivljenih koje nedvosmisleno ukazuju da je Marko Milićev počinilac ovog krivičnog dela“, istakao je Stefanović.

 

18. 08. 2014. Stefanović: Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Jovanovića

 

Ministar je ukazao da je Milićev, koji se ranije prezivao Marković, poznat policiji, da je 2002. godine zbog pokušaja ubistva u Beogradu osuđen na tri i po godine zatvora, da je nešto više od dve godine "ležao" i u Nemačkoj zbog teške krađe, kao i da postoji sumnja da je pripadao odrđenim organizovanim kriminalnim grupama sa Zvezdare, koje se bave, pre svega, trgovinom narkotika.

 

Ministar je zamolio za razumevanje što se još ne otkrivaju pojedini detalji iz istrage, uz napomenu da je "slučaj Brankov most" pravno čist, što podrazumeva da je utvrđeno da je Milićev vozio automobil, da još uvek nije pronađeno vozilo kojim je počinjeno ubistvo, ali i da on veruje da će to biti završeno u narednih nekoliko dana budući da je reč o tehničkom pitanju.

 

Detaljno opisujući putanju kojom se kretao Milićev kobne noći, Stefanović je objasnio da je on sa društvom bio na splavu Lasta, a da je do nesreće došlo kada su se, preko Brankovog mosta, uputili ka splavu Fristajler.

 

"Tada su vozilom udarili u ''ladu nivu'' i teško povredili Luku", rekao je Stefanović i dodao da je Milićev svima rekao da ništa ne govore o nesreći koja se dogodila, kao i da im je podelio vizit karte nekih advokata koje je trebalo da pozovu ukoliko im se obrati policija.

 

 

Pohvalivši pripadanike policije koji su radili na ovom slučaju, Stefanović je ukazao da je tokom istrage pregledano na hiljade sati materijala sa različitih kamera, od benzinskih pumpi u Beogradu do zapisa sa graničnih prelaza, video materijale sa stotine kamera koje koristi policija, „Beograd put“, gradski Sekretarijat za saobraćaj...

 

On je ukazao da se tokom rada na ovom slučaju, došlo i do određenih osoba koje uvoze kradena vozila, uglavnom „mini morise“ različitih modela, kao i da je više takvih vozila zaplenjeno