**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

18. 07. 2014. Potpisan Sporazum o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola

 

18. 07. 2014. Potpisan  Sporazum o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije, dr Nebojša Stefanović i Gordana Jankuloska, potpisali su danas u Beogradu Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Makedonije o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola građana dveju zemalja.

 

18. 07. 2014. Potpisan  Sporazum o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola

 

"Ovaj sporazum predstavlja životnu stvar koja će omogućiti građanima da prelaze iz jedne u drugu zemlju bez posebnih procedura", rekao je ministar Stefanović. On je precizirao da Sporazum mora da bude ratifikovan u Skupštini Srbije kako bi stupio na snagu, kao i da će se ove ili naredne sedmice naći na dnevnom redu Vlade Srbije.

 

Ministar Stefanović ocenio je da policije Srbije i Makedonije imaju veoma dobru saradnju, posebno kada je reč o suzbijanju ilegalne migracije i trgovine narkoticima.

 

Prema rečima ministarke Jankuloske, današnji sporazum je od velikog značaja za građane obe zemlje, pogotovu što mnogi srpski državljani tranzitiraju kroz Makedoniju na putu ka turističkim destinacijama.

 

Ona je ocenila da saradnja dveju policija predstavlja odličan primer, kao i da je na mnogim poljima neophodna imajući u vidu različite oblike kriminaliteta u regionu.

 

18. 07. 2014. Potpisan  Sporazum o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola