**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

18. 06. 2014. Zajednički ćemo doprineti jačanju reformskih procesa

 

18. 06. 2014. Zajednički ćemo doprineti jačanju reformskih procesa

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa visokom delegacijom italijanske Škole za stručno usavršavanje policijskih snaga, koja trenutno boravi u studijskoj poseti u Beogradu i upoznaje se sa radom MUP-a i drugih državnih organa.

 

„Vaša poseta je dobra prilika da predstavnici naših ministarstava razmene iskustva u domenu bezbednosti, edukacije, ali i suprotstavljanju organizovanom kriminalu, kao jednom od najprisutnijih izazova današnjice. Dalje unapređenje naših odnosa je od suštinskog značaja, jer zajednički možemo da doprinesemo jačanju reformskih procesa unutar nacionalnih, ali i međunarodnih institucija“, rekao je ministar Stefanović, i izrazio nadu da će se Italija kao dobar partner aktivno zalagati za brži napredak naše zemlje u procesu evropskih integracija. Po njegovim rečima, za Srbiju je od izuzetnog značaja podrška u radu na Poglavlju 24 - „Pravda, sloboda i bezbednost“, čije je Ministarstvo unutrašnjih poslova nosilac.

 

18. 06. 2014. Zajednički ćemo doprineti jačanju reformskih procesa

 

Ministar se ovom prilikom zahvalio Vladi Republike Italije na pruženoj pomoći i podršci građanima Srbije, pogođenim skorašnjim poplavama i poželeo uspešno predstojeće predsedavanje Evropskom unijom.

 

Direktor Škole, general divizije karabinjera Rikardo Amato u ime italijanske delegacije zahvalio se na dobrodošlici, izrazio veliko zadovoljstvo što je imao prilike da se upozna sa srpskim kolegama, kojima su vrata otvorena, ukoliko žele da se usavršavaju u obrazovnoj instituciji na čijem je čelu.