**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

18. 05. 2014. SAJ u akciji spasavanja

 

18. 05. 2014. SAJ u akciji spasavanja

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP Republike Srbije od samog početka uključili su se u spasavanje i pružanje pomoći ugroženom stanovništvu u katastrofalnim poplavama.

 

18. 05. 2014. SAJ u akciji spasavanja

 

U Obrenovac su stigli među prvim spasilačkim snagama i iz poplavljenog grada i stambenih objekata čamcima i vozilima evakuisali ugroženo stanovništvo i dostavljali najneophodnije namirnice. Na ovim zadacima je bila angažovana kompletna jedinica, uključujući i Ronilačku grupu i Sanitetsku grupu, koja je svojim vozilima prevozila ugrožene i ukazivala im medicinsku pomoć na licu mesta. Do sada pripadnici SAJ-a iz ugroženog Obrenovca spasili i evakuisali oko 850 osoba.

 

Jedan tim iz sastava SAJ-a je u saradnji sa Helikopterskom jedinicom MUP-a vršio evakuaciju ugroženog stanovništva helikopterima iz područja Obrenovca i okolnih naselja. U toku 17. maja helikopterima je evakuisano više stotina žena, dece, trudnica i teških bolesnika.

 

18. 05. 2014. SAJ u akciji spasavanja

 

Na području Čačka, Uba i Lazarevca spasili su oko 90 ljudi.

Trenutno se SAJ nalazi na području Obrenovca, gde zajedno sa kolegama iz Hrvatske i Crne Gore nastavlja sa spasavanjem i evakuacijom građana.

 

18. 05. 2014. SAJ u akciji spasavanja