**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

18. 03. 2015. Pohvale za srpsku policiju

 

18. 03. 2015. Pohvale za srpsku policiju

Generalni direktor evropskog komesara za proširenje Kristijan Danijelson pohvalio je na današnjem sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova dr Nebojšom Stefanovićem srpsku policiju zbog efikasnog i brzog reagovanja prilikom nedavnog velikog talasa ilegalnih migranata koji su sa AP Kosova i Metohije išli ka zemljama Evropske unije. Posebno je istaknuta dobra saradnja sa policijama država EU u rešavanju ovog problema.

 

Na sastanku je razmotren i pohvaljen napredak Srbije u pripremi Akcionog plana za poglavlje 24. pregovora sa EU. Danijelson je istakao i da je za regionalnu saradnju značajan i nedavno održan sastanak direktora srpske i kosovske policije.

 

18. 03. 2015. Pohvale za srpsku policiju

 

Ministar Stefanović je tokom susreta predstavio plan reformi MUP-a Srbije, kao i glavne novine koje previđa novi Zakon o policiji. On je ukazao na značaj daljeg razvoja policije u lokalnoj zajednici i jačanje unutrašnje kontrole. Konstatovano je da će reformom biti značajno unapređen sistem upravljanja ljudskim resursima i karijernom razvoju policijskih službenika.

 

Danijelson je pozvao Srbiju da se aktivno uključi u proces izrade nove migracione agende EU i naglasio je čvrsto opredeljenje EU da podrži evropski put Srbije i reforme koje se u tom kontekstu sprovode.

 

18. 03. 2015. Pohvale za srpsku policiju

 

Stefanović i Danijelson razgovarali su i o napretku Srbije u borbi protiv terorizma i suzbijanja „stranih“ boraca u skladu sa evropskim standardima.