**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

17. 11. 2015. Visoki komesar UN za izbeglice pohvalio Vladu i MUP Srbije

 

17. 11. 2015. Visoki komesar UN za izbeglice pohvalio Vladu i MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa visokim komesarom Ujedinjenih nacija za izbeglice Antoniom Guterešom, koji je pohvalio Vladu Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova za unapređenje postupka prijema i registracije izbeglica.

 

Ministar Stefanović se zahvalio na dosadašnjoj materijalnoj i tehničkoj pomoći i učešću UNHCR u Srbiji u unapređenju nacionalnog sistema azila i rekao da je u toku izrada novog zakona o azilu.

 

„Cenimo podršku Visokog komesarijata UNHCR koji je od samog početka izbegličke krize pozivao međunarodnu zajednicu da pomogne Srbiji u rešavanju krize i mešovitih migratornih tokova“, istakao je ministar Stefanović.

 

Visoki komesar UNHCR Gutereš ocenio je poziciju Srbije u rešavanju izbegličke krize kao veoma konstruktivnu i rekao da UNHCR i dalje stoji na raspolaganju Vladi Republike Srbije za pomoć i saradnju.

 

17. 11. 2015. Visoki komesar UN za izbeglice pohvalio Vladu i MUP Srbije

 

Ministar Stefanović i visoki komesar Gutereš saglasili su se da je potreban jedinstveni i usaglašeni odgovor cele Evrope na izbegličku krizu.