**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

17. 04. 2015. Hrabrim vatrogascima nagrade „Svetislav Stojanović“

 

17. 04. 2015. Hrabrim vatrogascima nagrade „Svetislav Stojanović“

Nagrade Grada Beograda „Svetislav Stojanović“ uručene su na svečanosti u Skupštini grada Beograda, među mnogobrojnim laureatima, Vatrogasno spasilačkoj četi Obrenovac i komandiru čete u Vatrogasno spasilačkom bataljonu Voždovac Predragu Selu, za izuzetne rezultate u spasavanju života i imovine Obrenovčana tokom poplava.

 

Tokom velikih poplava u mesecu maju prošle godine, među najhrabrijima su i pripadnici Vatrogasno spasilačke čete Obrenovac koji su se istakli u spasavanju života i imovine stanovnika Obrenovac. Svojim danonoćnim angažovanjem uspeli su da zajedno sa kolegama iz Vatrogasno spasilačke brigade Beograd, evakuišu ukupno 1.348 lica, 60 dece i 40 beba. Nakon povlačenja vode, radeći bez odmora, učestvovali su u saniranju posledica poplava, crpljenju vode iz stambenih objekata građana, poslovnih i javnih objekata, čišćenju terena i uklanjanju otpada.

 

Svojim nesebičnim zalaganjem dali su veliki doprinos, kako bi GO Obrenovac počela normalno da funkcioniše. Sama priroda posla kojom se bave je humana i ogleda se u svakodnevnom pružanju pomoći i spasavanju života građana i njihove imovine, te su se često odazivali i akcijama dobrovoljnog davanja krvi, sakupljanju novčane pomoći za lečenje bolesnih radnika, članova njihovih porodica, radnika drugih vatrogasno spasilačkih jedinica širom Srbije i drugim organizovanim humanitarnim akcijama.

 

17. 04. 2015. Hrabrim vatrogascima nagrade „Svetislav Stojanović“

 

Nagrada „Svetislav Stojanović“ za istaknutog pojedinca u 2014. godini, pripala je i Predragu Selu, komandiru čete u Vatrogasno spasilačkom bataljonu Voždovac, koji se takođe istakao u akcijama spasavanja imovine i ljudi prilikom poplava 2014. godine u Obrenovcu. Sel je u svom dosadašnjem radu pokazao izuzetno znanje prilikom vatrogasnih intervencija, a svoja iskustva rado prenosi i mlađim kolegama.

 

Po njegovim rečima, nagrada Grada Beograda je veliki podstrek za dalji rad svih njegovih kolega.

 

On je podsetio i na intervenciju gašenja požara u ulici Jurija Gagarina gde je požar u razbuktaloj fazi u stanu na četvrtom spratu pretio da se prenese na susedne stanove, a najveća opasnost stanarima pretila od produkata sagorevanja. Predrag Sel je naredio hitnu pretragu viših spratova i evakuaciju potencijalno ugroženih stanara. On lično je, u stanu na sedmom spratu, pronašao mlađu ženu u besvesnom stanju, koju je sa kolegama izneo do vozila Hitne pomoći i spasio joj život. Jedan od mnogih života koje su on i njegove kolege spasili svojim hrabrim i požrtvovanim delovanjem.