**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

16. 03. 2015. Čast mi je da vam stegnem ruku

 

16. 03. 2015.  Čast mi je da vam stegnem ruku

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u petak, 13. marta, učestvovali u spasavanju dvogodišnje devojčice, koja je tog dana oteta u beogradskom naselju Braća Jerković.

 

„Želeo sam da ljudi u Srbiji vide vaša lica“, istakao je premijer Vučić i dodao da su policajci osim ljubavi prema deci i budućnosti Srbije, pokazali i hrabrost i posvećenost kakva je neophodna pri obavljanju njihovog posla i da mu je čast da ima priliku da im stegne ruku i čestita na podvigu.

 

Prema rečima premijera Vučića, policijski poziv jedan je od najtežih. „Policajci i vojnici svakodnevno izlažu svoje živote opasnosti. Svakodnevno se dešavaju nesreće, problemi, rukuje se oružjem, ima mnogo muka i uvek će ih biti. Zato je vaša posvećenost pokazatelj i zalog za uređenu, pristojnu i modernu Srbiju“, naglasio je premijer i dodao da je cilj da u našoj zemlji policajci budu uzor, a ne kriminalci.

 

16. 03. 2015.  Čast mi je da vam stegnem ruku

 

Aleksandar Vučić istakao je da u našoj zemlji danas više nema velikih mafijaških klanova, ali da je i dalje neophodno beskompromisno se posvetiti borbi protiv kriminala i korupcije.

 

„Siguran sam da ćete da uradite još mnogo dobrih dela za naš narod i građane“, rekao je premijer Vučić i dodao da će se država truditi da pomogne i pokaže da ume da ceni hrabrost, odgovornost i posvećenost.

 

Ovom prilikom, sa premijerom su se susreli načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Rebić, njegov zamenik Slobodan Malešić i trojica saobraćajnih policajaca koji su učestvovali u hapšenju otmičara – Ivan Lapčević, Sava Papić i Rade Vujanović. Policajci su ispričali da je otmičar deteta bio preplašen, jer je uhvaćen na delu.

 

„Bili su iznenađeni brzinom naše reakcije. Nismo im dozvoljavali da komuniciraju među sobom, a sa nama su odbijali komunikaciju“, rekli su policajci, objašnjavajući da je muškarac zaustavio vozilo u nameri da dete ostavi pored puta. Na pitanje da li su se bojali, policajci su odgovorili da im nije posao da se plaše.

 

16. 03. 2015.  Čast mi je da vam stegnem ruku

 

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić istakao je da će ovaj uspeh pripadnicima policije biti dodatni podstrek da i ubuduće visokoprofesionalno obavljaju svoj poziv i da služe na čast i ponos svim građanima naše zemlje.