**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

15. 12. 2014. Stefanović: Napad na policiju nećemo tolerisati

 

15. 12. 2014. Stefanović: Napad na policiju nećemo tolerisati

Ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović obišao je u Novom Sadu saobraćajnog policajca Đuricu Vračarića iz Srbobrana, koji je ranjen u poteri za vozačem ukradenog automobila.

 

-Naš kolega Đurica Vračarić ranjen je večeras tokom potere za kriminalcima koji su ukrali vozilo. Napadač je iz vozila pucao u njegovom pravcu i pogodio ga u rame. On se sada nalazi u bolnici i biće izvršena operacija da mu se taj metak ukloni. Policija je uhapsila J. K. koji je i sam ranjen prilikom razmene vatre i biće predat na dalju nadležnost tužilaštvu – rekao je ministar Stefanović.

 

Ministar je najavio da će tražiti najoštrije sankcionisanje ovog napada, kako bi pokazali da policajci nisu glineni golubovi.

 

- Policajci rade najteži posao, rade danonoćno. Ovo je jedna užasna stvar zato što smatram da je pucanj na policajca pucanj na državu. Ono što je policija pokazala brzom i energičnom intervencijom je da tako nešto nećemo tolerisati. Mi smo nažalost izgubili kolegu Stevana Sinđelića kada su albanski teroristi pucali na njega pre nekoliko meseci i dalje insistiramo pred nekoliko međunarodnih organa da se počinioci ovog zločina pronađu – naglasio je Stefanović i podsetio da naša policija, upravo poštujući bezbednosne procedure i procedure upotrebe oružja, nije u stanju da parira beskrupuloznim kriminalcima kakav je ovaj koji je pucao u čoveka u nameri da ga ubije.

 

15. 12. 2014. Stefanović: Napad na policiju nećemo tolerisati

 

Stefanović je pohvalio intervenciju dvojice novosadskih policajaca, jednog mladog pripravnika koji je hteo da interveniše, iako ne nosi oružje. Vračarić, kao iskusniji kolega, nije dozvolio pripravniku da se umeša i da rizikuje život, već je sam krenuo u hapšenje i samo zahvaljujući svojoj prisebnosti i ogromnom iskustvu, jer je 22 godine u službi, uspeo je da prevaziđe tu tešku situaciju i reši je na način da sačuva svoj život, rekao je ministar i pohvalio novosadsku policiju koja sada radi neuporedivo bolje nego ranije jer je za sat, sat i po uhvatila napadača.

 

- Želimo da pošaljemo jasnu poruku da sa policijom ne može na ovaj način da se postupa i da policiji treba maksimalna podrška od svih nadležnih organa, a to znači da kada neko puca na policiju dobije takvu zakonsku kaznu da na to više nikada ne pomisli – zaključio je ministar Nebojša Stefanović.