**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

15. 11. 2014. Stefanović: Dat nalog za privođenje Perčevića, uhapšen Buha

 

15. 11. 2014. Stefanović: Dat nalog za privođenje Perčevića, uhapšen Buha

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je na konferenciji za novinare da je dat nalog za privođenje Gorana Perčevića zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela u vezi sa Univerzal bankom, da je jutros uhapšen Ljubiša Buha, kao i da policija intenzivno radi na rasvetljavanju pokušaja ubistva Milana Beka.

 

- Dat je nalog za hapšenje Gorana Perčevića zbog različitih malverzacija u privredi, kada je iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja i prekoračenjem granice svog ovlašćenja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke odobravanje i obezbeđivanje kredita određenim firmama, u iznosu većem od 1,4 milijarde dinara – rekao je Stefanović i dodao da su određenim firmama odobrena 34 kredita, iako se znalo da ne mogu biti vraćeni u celosti što je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke, njenu potkapitalizovanost, oduzimanje dozole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke.

 

Ministar je napomenuo da je istraga rađena više od šest meseci kako bi se sve istražilo detaljno i obezbedilo dovoljno dokaza da proces dobije sudski epilog sa konkretnim rezultatom.

 

15. 11. 2014. Stefanović: Dat nalog za privođenje Perčevića, uhapšen Buha

 

- U slučaju Kosmajca doneta je odluka o privremenom oduzimanju imovine, što pokazuje da su istrage koje su do sada vođene i rezultati koje smo pružili tužilaštvu veoma dobri i kvalitetni – dodao je Stefanović.

 

U toku današnjeg dana uhapšen je Ljubiša Buha, rekao je ministar, zbog napada na jednog od policajaca koji su došli na intervenciju zbog nasilja u porodici i da su u vezi sa ovim slučajem podnete krivične prijave. Policija je akciju radila po nalogu višeg tužioca u Beogradu.

 

Prema Stefanovićem rečima, policija intenzivno radi i na rasvetljavanju svih okolnosti pokušaja ubistva Milana Beka, a dosadašnji rezultati istrage ukazuju da se ne radi o profesionalcima.

 

- Zadovoljan sam kojom brzinom je policija reagovala, ljudi nisu spavali, nisu odmarali, ogroman broj policajaca radi na ovome, zato sam uveren da ćemo to vrlo brzo rešiti – naglasio je ministar Stefanović.

 

15. 11. 2014. Stefanović: Dat nalog za privođenje Perčevića, uhapšen Buha

 

Policija je uspela da za poslednjih šest meseci ove godine značajno poboljša svoje rezultate, posebno u oblasti suzbijanja narko kriminala gde se beleži značajno veća zapena heroina. Istovremeno, u ovom periodu ukupan kriminal u Srbiji smanjen je za 9,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

 

- Ovi rezultati pokazuju da policija efikasno i dobro radi svoj posao, mada i dalje postoji prostora gde možemo da napravimo značajno bolje rezultate, na čemu ćemo raditi. Reforme policije koje sprovodimo će upravo ići u prilog tome – istakao je ministar Nebojša Stefanović.