**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

15. 02. 2015. Nagrađeni odvažni i uspešni

 

Povodom Dana državnosti Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je danas, više domaćih i stranih ličnosti i institucija, a među odlikovanima su i jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i posthumno vatrogasac Dejan Lazarević.

 

15. 02. 2015. Nagrađeni odvažni i uspešni

 

U svom obraćanju prisutnima, među kojima je bio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, predsednik Nikolić je rekao da samo smeli ljudi vode čovečanstvo napretku, kao i da se na uspeh neretko gleda očima zavisti, osporavanja, željom da se sve izuzetnosti priklone prosečnosti.

 

15. 02. 2015. Nagrađeni odvažni i uspešni

 

Prema njegovim rečima, iza svakog uspeha postoji ogroman rad, a kako je kazao, Dan državnosti je prilika da, nagrađujući odvažne i uspešne, podstakne vest i poruku svima da će uspeh biti primećen i vrednovan.

 

"Neću da štedim ni na pohvali, ni na odličjima koji ne štede na sebi. Radujem se da ih, iz godine u godinu bude sve više, jer broj priznanja je poruka da smo kao društvo u zajednici naroda sve uspešniji", naglasio je Nikolić.

 

Dejan Lazarević je posthumno odlikovan Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić", za ispoljenu izvanrednu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života i materijalnih dobara, u izuzetno opasnim situacijama, tokom majskih poplava.

 

15. 02. 2015. Nagrađeni odvažni i uspešni

 

Zlatnom medaljom za zasluge su odlikovane Žandarmerija, Protivteroristička jedinica i Specijalna antiteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštiti građana Republike Srbije. Odličja su u ime jedinica primili komandanti Milenko Božović, Goran Dragović i Spasoje Vulević.

 

15. 02. 2015. Nagrađeni odvažni i uspešni

 

U ime nagrađenih zahvalila se profesor dr Smilja Avramov. Istakla je da treba podsetiti Evropu, pa i svet na istorijsko služenje srpskog naroda čovečanstvu ne samo kroz ratove koje smo zajedno vodili u protekla dva veka, nego pre svega kroz naučni doprinos koga su svetu podarili veliki srpski umovi i udarili temelje današnjoj tehnološkoj revoluciji.