**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

15. 01. 2016. Stefanović: Ispitaćemo sve okolnosti incidenta u Beloj Crkvi

 

15. 01. 2016. Stefanović: Ispitaćemo sve okolnosti incidenta u Beloj Crkvi

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da će tužilaštvo ispitati sve elemente događaja vezanih za održavanje sednice Skupštine opštine Bela Crkva i da će odgovarati svi oni koji su prekršili zakon, bez obzira na stranačku pripadnost.

 

Stefanović je na konferenciji za novinare istakao da, osim pokušaja nasilnog ulaska određenog broja građana u zgradu Skupštine opštine Bela Crkva, nije bilo ozbiljnijih incidenata zbog kojih bi policija intervenisala.

 

"U saradnji sa tužilaštvom prikupićemo sve snimke. Želimo da dođemo do pune istine, jer su se u javnosti različite informacije pojavljivale", rekao je ministar policije. Komentarišući informaciju koja se pojavila u javnosti da je bačen suzavac, ministar je naglasio da to nije tačno, već da su biber sprejom poprskani pripadnici privatnog obezbeđenja i građani ispred zgrade, kojih je, prema njegovim informacijama, bilo oko 70 i koji su, kako se vidi na snimku televizije Pančevo, koji je prikazana na konferenciji, nosili stranačka obeležja DS i LSV.

 

„Svedok događaja video je osobu koja je držala biber sprej i uz konsultaciju sa tužilaštvom trebalo bi da bude identifikovan za nekoliko sati“, rekao je Stefanović. Prijavu policiji, kako je naveo Stefanović, podnela je samo odbornica Sandra Ristić, koja je tvrdila da joj je onemogućen ulazak u zgradu, ali koja je, kako je naveo, bila u sali na početku sednice.

 

Ministar je naglasio da je tokom celog događaja bilo dovoljno pripadnika policije na terenu, da nisu izbegavali da intervenišu kad je to bilo potrebno i dodao da se policija trudi da se ne meša u stvari koje su u nadležnosti lokalnih samouprava sve dok ne dođe do narušavanja javnog reda i mira. "Određeni građani su se oglušili o javni red i mir i pokušali da nasilno uđu. O tome je obveštena policija koja je uputila svoje snage da uspostave javni red i mir", rekao je Stefanović.

 

Ministar je naveo da prema informacijama iz Medicinskog centra u Beloj Crkvi nije bilo teže povređenih i da nijedna osoba nije imala prelom rebara, kako su to neki mediji preneli.

 

15. 01. 2016. Stefanović: Ispitaćemo sve okolnosti incidenta u Beloj Crkvi

 

Govoreći o pojačanom prilivu migranata sa Bliskog istoka, Stefanović je istakao da Republika Srbija intenzivno radi na kontroli migratornog talasa.

 

Ukazavši da u ovom periodu postoji smanjenje broja migranata koji prolaze kroz našu zemlju i da se ta cifra od početka godine na dnevnom nivou kreće između dve i tri hiljade, Stefanović je rekao da je potrebna snažnija podrška u registraciji migranata i njihovoj operativnoj obradi, ne samo u našoj zemlji, već na celoj migratornoj ruti, jer će to olakšati posao zemljama na trasi, ali i onima koje su finalni domaćini svih migranata.

 

Prema njegovim rečima dvadeset srpskih policajaca na Grčko – Makedonskoj granici pomažu makedonskim kolegama u kontroli graničnog pojasa sa termovizijskim uređajima.

 

15. 01. 2016. Stefanović: Ispitaćemo sve okolnosti incidenta u Beloj Crkvi

 

Stefanović je najavio da će sa vršiocem dužnosti direktora policije Vladimirom Rebićem, sutra obići srpske policajce i sa makedonskim kolegama razgovarati o problematici registracije migranata.