**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

14. 11. 2014. Ministar Stefanović sastao se sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu

 

14. 11. 2014. Ministar Stefanović sastao se sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se sa novopostavljenim šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Timom Kartrajtom i njegovom zamenicom Nadiom Ćuk.

 

 

 

 

Ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu i naglasio da pored reformskih procesa u Ministarstvu, treba odgovoriti i na izazove predstojećih pregovaračkih procesa o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, posebno kada su u pitanju pregovaračka poglavlja 23 i 24. U tom smislu, Ministarstvo unutrašnjih poslova zainteresovano je za ekspertsku podršku koju Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu može da pruži u oblasti stručnog usavršavanja i unapređenja rada Ministarstva na poštovanju ljudskih prava, radu policije u lokalnoj zajednici, borbi protiv korupcije i kriminala. Ministar Stefanović je kao primer dobre saradnje posebno istakao zajednički rad na pripremi projekta koji će biti usmeren na jačanje ljudskih kapaciteta Ministarstva u pogledu očuvanja reda na javnim skupovima i masovnim događajima.

 

Ministar Stefanović je takođe informisao sagovornike o reformskim procesima unutar MUP-a koji će biti usmereni na izmene zakonske regulative u cilju profesionalizacije policije, uvođenju sitema karijernog napredovanja i jačanje integriteta policijskih službenika.

 

14. 11. 2014. Ministar Stefanović sastao se sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu

 

Tim Kartrajt je naglasio da Kancelarija i naše Ministarstvo imaju dugogodišnju dobru saradnju i da želi da se ona proširi. Prema njegovim rečima, pored zajedničkog angažovanja na izradi pomenutog projekta, Savet Evrope stoji na raspolaganju Ministarstvu za sve vidove saradnje, a naročito one koje imaju za cilj usaglašavanje sa međunarodnim standardima. Tom prilikom Tim Kartrajt pohvalio je organizaciju i postupanje pripadnika policije povodom održavanja „Parade ponosa“ u Beogradu.

 

Ministar Stefanović i Tim Kartrajt izrazili su obostrano zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje i saglasili se da se u narednom periodu može očekivati njeno proširenje.