**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

11. 09. 2015. Unapređenje saradnje policija Srbije, Italije i Češke

 

11. 09. 2015. Unapređenje saradnje policija Srbije, Italije i Češke

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave policije u Direkciji policije, Odeljenja za praćenje i sprečavanje nasilja na sportskim priredbama, ostvarili su značajnu saradnju sa policijama Italije i Češke, u oblasti bezbednosti na sportskim priredbama, učešćem na međunarodnim fudbalskim utakmicama u okviru Trećeg kola kvalifikacija za UEFA ligu Evrope, između FK „Sampdorija“ i FK „Vojvodina“ u Torinu (Italija) i FK „Vojvodina“ i FK „Viktorija“ iz Češke u Plzenu (Češka).

 

Prvoj utakmici, u Torinu, prisustvovali su i pružili asistenciju pripadnicima lokalne policije, policijski službenici Željana Marjanović (Uprava policije MUP) i Zoran Kuzmanov (PU u Novom Sadu). Oni su učestvovali u razmeni informacije o navijačima koji su doputovali iz Srbije. Utakmici između FK „Sampdorija“ i FK „Vojvodina“, koja je odigrana u Novom Sadu, prisustvovala su i dva policajca iz Italije, koji su pružali asistenciju srpskim kolegama. Utakmica je protekla bez incidenata.

 

Takođe, u okviru „Plej ofa“ za grupnu fazu UEFA lige Evrope, međunarodnoj utakmici između FK „Vojvodina“ i FK „Viktorija“ iz Češke, u Plzenu, prisustvovali su policijski službenici Svetlana Puljezević Joksić i Miloš Mazalica ( PU u Novom Sadu), na osnovu Protokola za raspoređivanje delegacije policije u poseti, koji je potpisan između dva ministarstva. Ostvarena je kvalitetna saradnja sa predstavnicima lokalne policije, što je doprinelo da utakmica protekne u najboljem redu. Dva policijska službenika češke policije su asistirali na utakmici u Novom Sadu. Pripadnici PU u Novom Sadu ukazali su im izuzetno gostoprimstvo, a zajedničkim radom doprineli su očuvanju stabilnog stanja bezbednosti tokom odigravanja utakmice između srpskog i češkog fudbalskog kluba.

 

Ovakve aktivnosti policije su, u zemljama Evropske unije, vid standardnih mera raspoređivanja Delegacije policije u poseti, u vreme odigravanja međunarodnih fudbalskih utakmica, dok za policiju Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavljaju korak napred u pogledu približavanja standardima u oblasti bezbednosti na sportskim priredbama, u procesu pregovora za pristupanje EU.