**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

14. 08. 2015. Identifikovan osumnjičeni za pisanje pretećih grafita Pajtiću

 

14. 08. 2015. Identifikovan osumnjičeni za pisanje pretećih grafita Pajtiću

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija identifikovala osobu koje se sumnjiči da je u Novom Sadu pisala preteće grafite "Smrt Pajtiću", upućene lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću.

 

Stefanović je na konferenciji za novinare ukazao da je reč o I. G. (1978) koji je po sopstvenom priznanju član Demokratske stranke od 1997. godine.

 

"Razgovarano je sa njim u smislu obavljanja pretresa, obavljen je pretres u njegovom stanu, a onda je tražena naredba za privođenje. U tom razgovoru je sam rekao da je član DS od 1997. godine", rekao je Stefanović i napomenuo da je u ovom trenutku dat nalog za njegovo privođenje.

 

Prema njegovim rečima, tužilaštvo je delo kvalifikovalo kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti, a policija traga se za osobom koja je bila zadužena za izradu šablona grafita.

 

Ministar je istakao da policija neće dozvoliti da se bilo kome u Srbiji preti i da bilo ko smatra da može da bude van zakona.

 

"Radićemo temeljno na rasvetljavanju ovog slučaja", rekao je Stefanović i dodao da će odgovarati svi koji su učestvovali u tom procesu i da je uveren da će do kraja dana biti privedena i osoba koja je radila na šablonima grafita i da će biti saslušana.

 

14. 08. 2015. Identifikovan osumnjičeni za pisanje pretećih grafita Pajtiću

 

Govoreći o saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na putevima u Srbiju u prethodnih nekoliko dana, Stefanović je ukazao da je od početka avgusta na drumovima u Srbiji poginulo 28 ljudi.

 

Ministar je apelovao na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da ne voze umorni, da ne voze smanjene pažnje i da na prvi znak umora naprave pauzu na pogodnom mestu i time zaštite i svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Stefanović je rekao da su jul i avgust vreme kad zbog pojačanog obima saobraćaja dolazi do tragičnih ishoda, a da to pokazuje i podatak da je avgusta 2009. godine 116 osoba poginulo u saobraćaju.

 

Ministar je napomenuo da je prethodnih dana značajno povećan broj nezgoda i da je razlog tome povećan intenzitet saobraćaja i učešće velikog broja vozila i stranaca na našim putevima, ali i kršenje propisa, visoke temeprature, duge relacije, noćna vožnja i smanjenje pažnje vozača.

 

Prema njegovim rečima, saobraćajna policija je angažovala sve raspoložive resurse kako bi, pre svega, kroz preventivno delovanje sprečila neodgovorno ponašanje i obezbedila da putevi u Srbiji budu sigurni.

 

On je dodao da je na putevima u Srbiji povećan broj presretača i radara.

 

"Naš apel je da ljudi shvate to kao poslednje upozorenje, jer je to važno za njih. Nije važno da li će platiti kaznu, već da ostanu živi", rekao je Stefanović.