**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

14.05.2015. Spaljeno 446 kilograma narkotika u TENT-u

 

14.05.2015. Spaljeno 446 kilograma narkotika u TENT-u

U Termoelektrani Nikola Tesla (TENT-a) u Obrenovcu danas je uništeno oko 446 kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, za koje su izdata rešenja i naredbe nadležnog Višeg suda u Jagodini.

 

Ulična vrednost uništenih narkotika procenjuje se na oko milijardu dinara.

 

Uništeno je više od 25 kilograma kilograma heroina, oko 415 kilograma marihuane, više od kilogram hašiša, kao i više od četiri i po kilograma psihoaktivnih supstanci, koje se koriste kao smeša za uvećanje mase narkotika. Uništena droga i druge psihoaktivne supstance nalazile su se uskladištene u Policijskoj upravi u Jagodini.

 

14.05.2015. Spaljeno 446 kilograma narkotika u TENT-u

 

Transport od mesta deponovanja do mesta uništenja i sam tok uništenja obezbeđivali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

 

Uništenje narkotika pratile su komisije Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, Višeg suda u Jagodini i Termoelektrane „Nikola Tesla“, kao i predsednica Komisije Vlade za psihoaktivne kontrolisane supstance, predsednik Komisije za prađenje postupka uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, spoljni stručnjaci i profesori beogradskog univerziteta.

 

Praćenje postupka, kao i veštačenje narkotika, obavljeno je u skladu sa zakonskim propisima, a veštačenje je sprovela referentna laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije.

 

Današnje uništavanje narkotika sedmo je po redu i predstavlja nastavak akcije uništavanja zaostalih narkotika, koje u pojedinim policijskim upravama nisu uništavane od 1995. godine.

 

Postupak uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu, u Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.