**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

12. 06. 2014. Načelniku Mariću uručeno prestižno priznanje

 

12. 06. 2014. Načelniku Mariću uručeno prestižno priznanje

Evropski pokret u Srbiji dodelio je priznanje „Doprinos godine Evropi“ za 2014. godinu, Predragu Mariću, pomoćniku ministra i načelniku Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

 

Kako je u obrazloženju nagrade navedeno: „Evropski pokret u Srbiji zahvaljuje Mariću na profesionalnom radu kojim je doprinosio ostvarivanju upravo misije i ciljeva Pokreta. Insistirao je na učešću civilnog društva u formulisanju neophodnog pravnog okvira i standarda u oblasti u kojoj je delovao, kako kroz Nacionalni Konvent o Evropskoj uniji, tako i na javnim raspravama o strategijama i zakonima koji se odnose na oblast vanrednih situacija. Uvek je isticao važnost preventivnog delovanja, kao i potrebu odgovarajućih ulaganja i unapređivanja sistema zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama. Svojim radom u potpunosti je podržavao sve što je misija Evropskog pokreta u Srbiji, od zalaganja za evropske integracije, preko razvijanja i promovisanja regionalne saradnje, učešća u brojnim regionalnim inicijativama, kao i saradnjom sa lokalnim samoupravama. Njegova smirenost, dostupnost i autoritet u kriznim situacijama su još jedan dokaz požrtvovanosti i profesionalizma“.

 

12. 06. 2014. Načelniku Mariću uručeno prestižno priznanje

 

Načelnik Marić, zahvalivši se, naglasio je da nagrada pripada svim pripadnicima Sektora za vanredne situacije, naročito istakavši vatrogasce-spasioce koji su spremni da daju sve za bezbednost građana Srbije, a jedan od njih, Dejan Lazarević, spasavajući ljude tokom nedavnih poplava, dao je i svoj život. Priznanje „Doprinos godine Evropi“ ustanovili su Evropski pokret u Srbiji i Međunarodni evropski pokret 2002. godine. Nagrada se dodeljuje za govor, knjigu, konkretnu akciju ili stav pojedinca, organizacije ili grupe građana koji su u protekloj godini značajno doprineli procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u našoj zemlji. Do sada je bilo 16 dobitnika.

 

Plaketu je Mariću uručio generalni sekretar Međunarodnog evropskog pokreta Đogo Pinto.