**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

12. 11. 2015. MUP obezbedio uslove za pohađanje obuke za privatno obezbeđenje

 

12. 11. 2015. MUP obezbedio uslove za pohađanje obuke za privatno obezbeđenje

„Pozivam sva pravna lica koja obavljaju poslove privatnog obezbeđenja da se blagovremeno pripreme i nabave licencu, jer datum stupanja na snagu Zakona o privatnom obezbeđenju, 1. januar 2017. godine, nije daleko“, rekla je danas predstavnica Ministarstva unutrašnjih poslova Nataša Ignjatović na stručnom skupu „Troškovi obuke i licenciranja službenika obezbeđenja“, održanom u Privrednoj komori Srbije. Prema njenim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo je uslove da se ovaj zakon u celini primeni i da službenici privatnog obezbeđenja u Srbiji prođu neophodnu obuku i polože ispit.

 

Nataša Ignjatović navela je da je do sada obuku prošlo 440 kandidata, od kojih je stručni ispit pred komisijom Ministarstva položio 251 kandidat, a da će MUP danas doneti prvih pet rešenja o izdavanju licence fizičkim licima.

 

12. 11. 2015. MUP obezbedio uslove za pohađanje obuke za privatno obezbeđenje

 

Na stručnom skupu „Troškovi obuke i licenciranja službenika obezbeđenja“, koji se bavi radnopravnim aspektima obaveze obuke i licenciranja službenika obezbeđenja, izlagali su i predstavnici Udruženja za privatno obezbeđenje, Privredne komore Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i advokatske kancelarije „BDK advokati“, koja je, uz Privrednu komoru, organizator ovog skupa.