**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

12. 05. 2015. Stanje na jugu Srbije, ka Makedoniji, stabilno

 

12. 05. 2015. Stanje na jugu Srbije, ka Makedoniji, stabilno

"Stanje u kopnenoj zoni bezbednosti i na području ka Makedoniji je stabilno. Pojačano je prisustvo pripadnika Žandarmerije, Uprave granične policije, specijalne jedinice i policije opšte nadležnosti, kao i Vojske Srbije", saopštio je danas u bazi Kozjak komandant Žandarmerije Goran Dragović.

 

Prema njegovim rečima, stanje na terenu se prati dvadeset i četiri sata dnevno i pojačane su aktivnosti koje se ogledaju kroz izviđačko patrolne delatnosti i opservaciju terena posebnim elektronskim sredstvima.

 

12. 05. 2015. Stanje na jugu Srbije, ka Makedoniji, stabilno

 

Komandant Žandarmerije, koji je na čelu tela koje je formirala Vlada Srbije - Biro za koordinaciju službi bezbednosti, istakao je da sve jedinice besprekorno funkcionišu i da postoji dobra saradnja sa lokalnim stanovništvom.

 

Komandant Petog odreda Žandarmerije Dejan Luković ukazao je da pripadnici Žandarmerije u bazi Kozjak, koja je udaljena 14 kilometara od Kumanova, prate razvoj situacije i sprovode pojačane aktivnosti.

 

"Maksimalno smo pokrili teren, pojačali prisustvo naših snaga. Nismo uočili neke pokrete, niti bezbednosno interesantna lica za našu službu", naglasio je Luković. On je objasnio da su pojačane patrolne, izviđačke i zasedne delatnosti, kao i da su pripadnici Žandarmerije izuzetno motivisani za rad.

 

"To su profesionalci, ljudi sa dugogodišnjim iskustvom. Tu smo danonoćno i daćemo sve od sebe da očuvamo stabilnost i bezbednost Republike Srbije", naglasio je Luković.