**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

12. 03. 2016. Stefanović: Sve snage Ministarstva u pripravnosti

 

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas područje Niša, koje je Štab za vanredne situacije odredio kao jedno od kritičnih područja i naglasio da je Ministarstvo odmah reagovalo i stavilo u pripravnost sve snage kako bi mogle da pruže pomoć u spasavanju i drugim aktivnostima u zavisnosti od situacije kada su u pitanju poplave.

 

„Na osnovu vremenske prognoze i upozorenja koju smo dobili, narednih 36 sati bićemo u povišenom stepenu pripravnosti na svim mestima na kojima postoji opasnost i trudićemo se da pojačanim prisustvom policije i drugih državnih organa građanima osiguramo bezbednost“, rekao je ministar Stefanović.

 

12. 03. 2016. Stefanović: Sve snage Ministarstva u pripravnosti

 

Stefanović je dodao da od danas u Nišu imamo još 50 pripadnika Žandarmerije koji su na zadatku na zaštiti od poplava, kao i pojačan broj pripadnika Sektora za vanredne situacije koji dežuraju već nekoliko dana na zaštiti, ne samo grada Niša, već i čitavog regiona.

 

„Oni sa ovog mesta mogu vrlo brzo da dođu da zaštite čitav region, zavisno gde bude potrebno“, istakao je ministar i naglasio da su, pored pripadnika Vatrogasno - spasilačke jedinice i Žandarmerije, na terenu angažovana i 53 pripadnika Vojske.

 

12. 03. 2016. Stefanović: Sve snage Ministarstva u pripravnosti

 

„Lokalna samouprava je u prethodnom periodu uradila svoj posao, očišćena su korita reka, sklonjen je otpad, granje i zato je prohodnost korita veća. Negde su korita produbljna, što ukazuje na njihovu svest i dobar rad u Nišu. Mora da se radi na tome i to je praktično preventiva koja je veoma značajna“, ocenio je Stefanović.

 

Ministar je najavio da će tokom dana razgovarati i sa načelnikom Policijske uprave u Nišu, kako bi se upoznao ne samo sa situacijom u vezi zaštite od poplava, već i sa bezbednosnom situacijom u Nišu, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je bezbednost građana dodatno poboljšana.

 

12. 03. 2016. Stefanović: Sve snage Ministarstva u pripravnosti

 

„Nama je bezbednost građana Niša jedan od najvažnijh prioriteta. Niš je važan grad, ne sme nikad biti zaboravljeno da je ovaj region veoma važan za Republiku Srbiju, a naravno Ministarstvo unutrašnjih poslova daće svoj doprinos da se građani osećaju sigurno“, poručio je ministar Stefanović.