**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

11. 02. 2015. „Pooštriti kaznenu politiku za napad na policajce“

 

11. 02. 2015. „Pooštriti kaznenu politiku za napad na policajce“

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je večeras policajce Milorada Dejanovića i Gorana Kovačevića koje je P. L. polio i zapalio benzinom prilikom intervencije na Starom sajmištu i tom prilikom je najavio da će tražiti pooštravanje kaznene politike za napad na policajce, jer je to napad na državu.

 

„Ne smemo dozvoliti da neko pomisli da može da poliva ljude benzinom i da ih pali, bilo da je reč o predstavnicima policije ili običnim građanima. Oštra kaznena politika treba da bude pravac koji će pokazati da Republika Srbija to neće tolerisati, jer napad na policiju je napad na državu,“ istakao je Stefanović.

 

Istakavši da je revoltiran i zgrožen ovim činom, Stefanović je naglasio da ovakvi postupci ne smeju proći nekažnjeno i da moraju biti najstrožije sankcionisani.

 

Ministar je ukazao da je u situaciji kada se borimo da poboljšamo uslove rada policije, kako bi mogla efikasno da se izbori za bezbednost građana na ulicama, kada se smanjuje stopa kriminala, hapse narko dileri, kada se borimo protiv korupcije nedopustivo da ovakvi akti prođu bez najstrožije kazne.

 

„Tražiću pooštravanje kaznene politike za sve koji napadnu policajca, jer ovo ne sme nikada više da se ponovi“, poručio je Stefanović.

 

On je izrazio nadu da će se povređeni policajci brzo oporaviti ukazavši da će jedan od njih uskoro postati otac.

 

„Nadam se da će to dete dobiti oca koji će biti spreman i sposoban, zdravstveno oporavljen. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodiće računa o porodicama povređenih policajaca,“ rekao je Stefanović.

 

Ministar je dodao da je napadač uhapšen i da je takođe povređen.

 

Do incidenta je došlo oko 19.30 sati kada je, nezadovljan što su radnici Parking servisa odeneli vozilo, P. L. polio benzinom i zapalio ulaznu rampu Parkin servisa na Starom sajmištu, pri čemu je plamen zahvatio i dvojicu pripadnika Policijske stanice Novi Beograd.