**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

11. 08. 2015. Stefanović i Takahara o bezbednosti, borbi protiv terorizma i migrantima

 

11. 08. 2015. Stefanović i Takahara o bezbednosti, borbi protiv terorizma i migrantima

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa novim ambasadorom Japana Đuići Takaharom o bezbednosnoj situaciji u Republici Srbiji i regionu, borbi protiv terorizma i problemom pojačanog priliva migranata u našu zemlju.

 

Ministar Stefanović istakao je da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da njegova bezbednost od ključnog značaja za napredak svih zemalja u ovoj regiji.

 

On je ambasadora upoznao sa Strategijom rada policije u zajednici, objasnivši da je njen cilj približavanje policije građanima kako bi se preventivno delovalo na razvoj bilo kog oblika terorizma, kao i vraćanje poverenja građana u rad policije.

 

11. 08. 2015. Stefanović i Takahara o bezbednosti, borbi protiv terorizma i migrantima

 

Ambasador Takahara istakao je spremanost Japana da pruži pomoć u obuci policijskih službenika u borbi protiv raznih vidova kriminala naglasivši da je terorizma globalna pretnja koja pogađa sve države i da se mora delovati preventivno u cilju njegovog sprečavanja.

 

Govoreći o problemu pojačanog priliva migranata, Stefanović je rekao da je od početka godine nameru da zatraži azil u Srbiji izrazilo više od 66.000 migranata.

 

Ministar je naglasio da problem migranata nije samo problem Srbije, već svih zemalja Evropske unije i da je stoga neophodna saradnja svih država koje su pogođene ovim problemom, ali i podrška zemalja koje nisu članice EU.