**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

11. 05. 2015. Unapređenje saradnje između srpske i alžirske policije

 

11. 05. 2015. Unapređenje saradnje između srpske i alžirske policije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Demokratske Narodne Republike Alžir Abdelhamidom Šešubom o unapređenju saradnje policija dve zemlje, posebno u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i krijumčarenja ljudi.

 

 

Ministar Stefanović i ambasador Šešuba složili su se da su terorističke pretnje globalni problem i da je za uspešnu borbu protiv ovog zla neophodna zajednička operativna saradnja svih zemalja.

 

Osudivši teroristički napad koji se dogodio u Makedoniji, Stefanović i Šešuba su ukazali da će međusobna saradnja u oblasti borbe protiv terorizma biti dodatno unapređena.

 

11. 05. 2015. Unapređenje saradnje između srpske i alžirske policije

 

Prema rečima ministra Stefanovića, ministarstva unutrašnjih poslova dve zemlje u narednom periodu radiće na usaglašavanju međudržavnog sporazuma, koji će imati za cilj unapređenje opšte policijske saradnje.

 

Stefanović je ambasadora upoznao o reformama koje sprovodi MUP.

 

„Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na usvajanju novog zakona o policiji, koji će biti usaglašen sa evropskim standardima i vrednostima“, rekao je Stefanović istakavši da je cilj Republike Srbije da postane punopravna članica Evropske unije.