**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

11. 05. 2015. Francuski humanitarac Arno Gujon dobio srpsko državljanstvo

 

11. 05. 2015. Francuski humanitarac Arno Gujon dobio srpsko državljanstvo

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović uručio je danas francuskom humanitarcu Arnou Gujonu rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije i lična dokumenta, zahvalivši mu na pomoći ugroženom srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

 

„Gotovo deceniju Arno Gujon pomaže srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji i brine se o ugroženima. Sa svojim timom iz nevladine organizacije „Solidarnost za Kosovo“ osmišljava akcije, angažuje i animira francuske firme i različite pojedince da doniraju pomoć, a potom je transportuje i nosi ugroženim Srbima na Kosovu i Metohiji“, objasnio je Stefanović.

 

Ministar je istakao da je ljubav prema našoj zemlji Gujon pokazao nebrojeno puta i dodao da je on čovek velikog srca, koji je svoju sudbinu povezao sa sudbinom srpskog naroda i nastanio se u našoj državi.

 

„Želim da mu se zahvalim za svu humanost i brigu o našim građanima i veliko mi je zadovoljstvo što mi je pripala čast da mu uručim ličnu kartu, pasoš i rešenje o prijemu u državljanstvo“, rekao je Stefanović.

 

11. 05. 2015. Francuski humanitarac Arno Gujon dobio srpsko državljanstvo

 

Zahvalivši se Vladi Srbije i ministru Stefanoviću što su prepoznali njegov rad i uvažili želju da postane deo srpskog naroda, Gujon je istakao da rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije doživljava kao priznanje najviših državnih organa za decenijski humanitarni rad.

 

„Život nam otvara mnoge puteve, a na nama je da izaberemo jedan od njih. Izabrao sam onaj koji mi se čini pravim putem“, rekao je Gujon naglasivši da su hrabrost i plemenitost Srba sa Kosova i Metohije, uprkos nemaštini u kojoj žive, pravi primer za sve ostale.

 

„Upoznao sam srpski narod u teškim trenucima. Upoznao sam ga tamo gde je najizvorniji, ali ujedno i najugroženiji. Sada kada se oblaci razmiču nad Srbijom, želim da sa njim ostanem u toj budućnosti, koja će biti bolja“, rekao je Gujon.

 

11. 05. 2015. Francuski humanitarac Arno Gujon dobio srpsko državljanstvo