**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

11. 03. 2015. Reformama do efikasnije policije

 

11. 03. 2015. Reformama do efikasnije policije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će kroz reforme koje sprovodi MUP građani dobiti efikasnu policiju i poštene i odgovorne policijske službenike.

 

''Naš osnovni zadatak je da kroz reformu, građani dobiju efikasnu policiju. Policajca koji je vaš komšija, koga vi poznajete i koji poznaje vas, koji poznaje svaku ulicu i koji će sprečiti kriminalce da našoj deci diluju drogu, koji će ih uhapsiti i predati nadležnim organima“, istakao je Stefanović na tribini ''Bezbednost građana'' u beogradskoj oštini Savski venac.

 

Tom prilikom, ministar je ukazao da, pre svega, policajac mora da bude pošten i odgovoran čovek, dodavši da u policiji radi najveći broj takvih ljudi.

 

''U prethodnih godinu dana podneli smo 160 krivičnih prijava protiv različitih ljudi u policiji, zbog zloupotreba i drugih krivičnih dela za koje postoji sumnja da su ih počinili'', precizrao je Stefanović.

 

Prema njegovim rečima, novi Zakon o policiji omogućiće da se reformiše način ulaska u policiju, napredovanje u službi, obuka policijskih službenika, a sve u cilju pružanja kvalitetne i efikasne usluge građanima.

 

11. 03. 2015. Reformama do efikasnije policije

 

Ukazavši da Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi bespoštednu borbu protiv krupnog kriminala, Stefanović je istakao da policija neće zapostaviti ni sitan - razbojničke krađe, džeparenja....

 

''Zato tražim veće prisustvo policije u zajednici, što ne znači samo veći broj policajaca, već njihovo preventivno delovanje'', rekao je Stefanović i dodao da ne može biti dobrog policajca, ako on nije u kontaktu sa svojim građanima.

 

Govoreći o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, Stefanović je naveo da će svima onima koji u vožnji budu imali preko dva promila alkohola u krvi ili budu vozili bez vozačke dozvole, biti oduzeto vozilo.

 

''Naša deca nisu mete, ovo nisu trkače staze, Beogradom ne može da se divlja. Vozite normalno i pristojno, postoje ograničnja brzine i toga svi moraju da se pridržavaju'', naglasio je ministar policije.

 

Gradski menadžer Goran Vesić ukazao je da je Beograd za poslednjih godinu i po dana uspeo da sprovede finansijsku konsolidaciju.

 

''Javna preduzeća posluju bolje, kvalitetnije, stabilnije i zahvaljujući takvom poslovanju napravljene su značajne uštede u budžetu, tako da se grad nije zaduživao'', kazao je Vesić.

 

11. 03. 2015. Reformama do efikasnije policije