**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

11. 02. 2015. ,, Ni kumovske ni partijske veze neće zaštititi od zakona izvršioce krivičnih dela "

 

 11. 02. 2015. ,,Ni kumovske ni partijske veze neće zaštititi od zakona izvršioce krivičnih dela

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović poručio je da je bezbednost od ključnog značaja za napredak države, jer nema investicija i razvoja ekonomije ako se građani ne osećaju bezbedno.

 

Stefanović je na tribini "Bezbednost građana," koja je održana u beogradskoj opštini Čukarica, istakao da zahvaljujući politici Vlade Srbije u državi imamo znatno manje korupcije nego ranije.

 

"Ni partijska knjižica, ni policijska značka, ni kumovske ni rodbinske veze neće pomoći onima koji su počinili krivična dela da budu zaštićeni od zakona," naglasio je Stefanović podsetivši da su u prethodnom periodu uhapšeni osumnjičeni za teška koruptivna krivična dela iz različitih političkih stranaka.

 

Ministar je ukazao da postoji potreba da više policajca bude u zajednici i da je to jedan od ključnih temelja na kojima će počivati reforma policije.

 

"Potrebna nam je čista i odgovorna policija. Hoću da građani znaju svog policajca, da mogu da mu se obrate, da znaju da nije korumpiran i da ne gledaju kako policajci sede sa dilerima i pokrivaju ih, umesto da štite građane," naglasio je Stefanović.

 

 

Početak školske godine na Kriminalističko – policijskoj akademiji

 

On je objasnio da policija ne može biti samo vojna formacija koja je spremna da reaguje, već da vođena obaveštajnim podacima mora preduzimati odgovarajuće mere kako bi osigurala bezbednost građana.

 

Podsetivši da se usvajanje Zakona o policiji očekuje na proleće, ministar je ukazao da će njime biti osnažen Sektor unutrašnje kontrole, čiji je prvenstveni zadatak da spreči korupciju u policiji.

 

Stefanović je ukazao da će Zakonom biti uvedeno karijerno napredovanje i da više neće biti moguće da neko preko noći napreduje do najvišeg položaja u policijskoj hijerarhiji.

 

"Moraće da rade, da uče i samo na taj način policija će postati stub države", rekao je ministar i dodao da je na teritoriji opštine Čukarica, na kojoj je nedavno došlo do promene načelnika, došlo do pada kriminaliteta.

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ukazao je da je zahvaljujući zajedničkoj akciji MUP-a i grada u poslednja dva meseca značajno smanjen broj divljih taksista na beogradskom aerodromu i da grad neće stati dok to pitanje ne reši.

 

11. 02. 2015. Ni kumovske ni partijske veze neće zaštititi od zakona izvršioce krivičnih dela

 

"Pre dva meseca bilo ih je između 100 i 120, danas ih ima svega od 10 do 12," precizirao je Mali.

 

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će se raditi na konačnom rešenju problema Topčiderske reke i da će u okviru toga biti urađena ekološka zaštita. Vesić je naveo da će time biti nastavljen posao započet čišćenjem od mulja čukaričkog rukavca kako bi na tom mestu mogla da zaživi marina.