**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

10. 09. 2015. Srpski policajci imaju normalan, ljudski i pristojan odnos migrantima i izbeglicama

 

10. 09. 2015. Srpski policajci imaju normalan, ljudski i pristojan odnos migrantima i izbeglicama

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas u Beogradu da će policajca iz Preševa Redžepa Arifija, čija je fotografija sa detetom u naručju obišla svet, nagraditi zbog iskazane humanosti, kao primer da policija ume i hoće da nagradi ljude koji su pokazali da je Srbija humano i demokratsko mesto.

 

„Policajac Redžep Arifi, koji radi u Policijskoj stanici Preševo već 13 godina, pokazao je da srpski policajci imaju normalan, ljudski i pristojan odnos, posebno prema onima koji kroz našu zemlju prolaze u želji da obezbede bolji život i pobegnu od rata“, istakao je Stefanović na konferenciji za novinare.

 

10. 09. 2015. Srpski policajci imaju normalan, ljudski i pristojan odnos migrantima i izbeglicama

 

Ministar je poručio da ga nije zanimalo da li je policajac koji je uzeo dete i poigrao se sa njim Albanac, Srbin ili Mađar, jer je on pre svega srpski policajac i svojom humanošću je zavredeo nagradu.

 

„Veliki broj, ne samo policajaca, već i građana Republike Srbije svakodnevno komunicira sa izbeglicama, pruža im pomoć, pokušava da im vreme provedeno u Srbiji učini što lepšim“, dodao je Stefanović istakavši da je ponosan što građani naše zemlje pripadaju onom delu Evrope koji je pokazao da razume šta znače teški trenutci.

 

„Ljudska humanost i pažnja, nešto što je normalno u civilizovanoj i demokratskoj zemlji, nažalost su se, nekako, u našem okruženju izgubili i u ovoj migrantskoj krizi uglavnom smo mogli da gledamo slike patnje, slike u kojim migranti pod teškim uslovima napreduju ka Evropi i suočavaju se sa brojnim izazovima i problemima“, rekao je Stefanović.

 

Ministar policije je podvukao da je politika Vlade Srbije da se migranti i izbeglice u našoj državi osećaju maksimalno dobrodošli i da je posao policije da oni budu bezbedni i sigurni.

 

„Srbija je pristojna, demokratska i civilizovana zemlja i dobar domaćin svim ljudima koji u nju dolaze. Veoma smo posvećeni da ljudi koji su došli u našu zemlju kao migranti budu bezbedni, maksimalno zaštićeni i da na bilo koji način ne osećaju u Srbiji dodatni teret, pored sve muke koja ih je snašla zbog situacije u njihovim zemljama, zbog čega su odlučili da krenu ka Evropi“, rekao je ministar.

 

10. 09. 2015. Srpski policajci imaju normalan, ljudski i pristojan odnos migrantima i izbeglicama

 

Policajac Arifi ukazao je da je toga dana bio u redovnoj patroli u pretprihvatnom centru u selu Miratovac, da je bila velika gužva i dosta migranata, među kojima je primetio jednu porodicu sa decom.

 

„Majka je bila umorna, njen sin je plakao. Uzeo sam ga i poigrao se sa njim i neko me je tada slikao“, rekao je Arifi naglasivši da se policija svakodnevno ponaša na način na koji se on poneo tog dana.