**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

10. 07. 2015. MUP doneo odluku o zabrani svih javnih skupova 11. jula

 

10. 07. 2015. MUP doneo odluku o zabrani svih javnih skupova 11. jula

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, u prisustvu direktora BIA, VBA, zastupnika VOA i načelnika Uprave policije, na današnjoj konferenciji za novinare obavestio je javnost da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon bezbednosnih i operativnih procena, odlučilo da zabrani sve skupove koji su prijavljeni za sutra ispred Doma Narodne skupštine.

 

Kako je ministar istakao, s obzirom na to da je za Ministarstvo unutrašnjih poslova bitna bezbednost svih građana Srbije, ono ima zakonsko pravo da donese ovakvu odluku. Ministar je poručio, imajući u vidu složenost situacije u regionu, da je zabrana skupova potez koji garantuje mir i bezbednost u čitavoj Republici Srbiji.

 

On je naglasio da MUP neće dozvoliti niti tolerisati bilo kakvo okupljanje ispred Narodne skupštine, kao ni održavanje skupova koji su zabranjeni.

 

„Bilo je više neodgovornih izjava koje pozivaju na netrpeljivost, na različite podele i mnogo neodgovornih ljudi, kojima nije u interesu da razmišljaju o tome šta je bezbednost Republike Srbije, šta je interes građana, već samo o ispunjenju ličnih ciljeva“, naveo je ministar Stefanović.

 

10. 07. 2015. MUP doneo odluku o zabrani svih javnih skupova 11. jula

 

Prema rečima ministra, po bezbednosnim procenama nadležnih službi Republike Srbije, u vezi sa posetom predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića, situacija je izuzetno složena i teška i, tokom sutrašnje manifestacije u Srebrenici, očekuje se prisustvo većeg broja ekstremista. Ministar je ukazao da postoji potvrda da su neki već prisutni, a očekuje se i da će ih još pristići tokom današnjeg i sutrašnjeg dana.

 

„U medijima BiH u poslednjih nekoliko dana primetili smo da ima sve više poruka netrpeljivosti i mržnje prema Republici Srbiji, a naročito predsedniku Vlade Republike Srbije, i to posebno nakon neusvajanja rezolucije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija“, poručio je ministar. On je preneo da je situaciju predočio predsedniku Vlade Srbije, ali da je konačna odluka o odlasku samo na njemu.