**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

09.11.2014. Uhapšen Dragoslav Kosmajac

 

09.11.2014. Uhapšen Dragoslav Kosmajac

Posle više od četiri meseca intenzivnog rada Radne grupe, Dragoslav Kosmajac je jutros uhapšen u svom stanu u Beogradu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

 

Pored Dragoslava Kosmajca, uhapešno je još sedam osoba za koje postoje osnovi sumnje da su bili njegovi saučesnici u izvršenju ovih kriivičnih dela. Oni se, rekao je ministar, sumnjiče za pet krivičnih dela - od podstrekivanja na izvršenje krivičnih dela do poreske utaje.

 

Ministar Stefanović je istakao da je ovaj slučaj bio aktuelan i pre 15 i 20 godina, ali da tek danas, zahvaljujući političkoj volji koja postoji u Srbiji, imamo epilog.

 

- Podsetiću da je Radna grupa formirana 25. juna, a istraga se kretala u pet pravaca, u kojima su postojali osnovi sumnje za izvršenje krivičnih dela. Pored osnovnog cilja da uhapsimo Dragoslava Kosmajca i ovu grupu ljudi, mi smo veoma temeljno radili da skupimo dovoljno čvrstih dokaza da omogućimo u sudskom postupku da imovina koja je stečena u izvršenju krivičnih dela može da bude oduzeta – rekao je ministar Stefanović i dodao da i dalje traje sveobuhvatna provera imovine Dragoslava Kosmajca u inostranstvu.

 

09.11.2014. Uhapšen Dragoslav Kosmajac

 

- Želim da se zahvalim svim policijima u okviru Interpola i drugim državama partnerima sa kojima to veoma dobro radimo i taj postupak će biti nastavljen. Očekujem da ćemo u narednim mesecima imati još više detaljnijih informacija vezano za ovaj pravac istrage - ocenio je Stefanović i dodao da je ovaj slučaj još jedan dokaz da u Srbiji nema nedodirljivih.

 

- Nema nedodirljivih, nema koga se plašimo i ova država će se obračunati sa svima koji krše zakon - rekao je Stefanović.

 

Ministar se zahvalio i tužilaštvu za izvanrednu saradnju, a posebno Radnoj grupi koja je radila ovaj slučaj u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova i perfektno uradila posao i to za samo četiri meseca.

 

Osim ovog hapšenja, ministar je podsetio i na jučerašnju akciju novosadske policije i zaplenu više od šest kilograma opojne droge heroin izuzetne čistoće, što je rezultat pojačane aktivnosti u borbi protiv narkodilera.

 

- Veoma sam zadovoljan što je novosadska policija pokazala da promene koje smo uradili znače i kvalitativnu reformu policije, a zahvaljujem se svim čestitim i časnim policajcima koji u ovim danima veoma naporno rade da pokažu da će Srbija biti ozbiljno i bezbedno mesto za život – zaključio je ministar Nebojša Stefanović.