**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

09. 10. 2014. Stefanović razgovarao sa koordinatorkom Ujedinjenih nacija Solorano

 

09. 10. 2014. Stefanović razgovarao sa koordinatorkom Ujedinjenih nacija Solorano

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa stalnom koordinatorkom tima Ujedinjenih nacija i predstavnikom Programa za razvoj Ujedinjenih nacija u Srbiji, Irenom Vojačkovom-Solorano.

 

Tom prilikom, ministar se zahvalio na pomoći tokom, ali i nakon majskih poplava i istakao da je tim Ujedinjenih nacija među prvima stigao u Srbiju.

 

Na temu priprema i reagovanja na vanredne situacije, ministar Stefanović i stalna koordinatorka Solorano složili su se da je prvenstveno potrebno uraditi procenu ugroženosti područja u Srbiji, što predstavlja dugotrajan i obiman posao, imajući u vidu da je u istočnim i zapadnim krajevima Srbije izražena opasnost od iznenadnog odrona zemljišta.

 

Osvrnuvši se na proces evropskih integracija, ministar Stefanović je istakao veliko zadovoljstvo zbog pozitivnih komentara na nacrt Akcionog plana za Poglavlje 24 - pravda, sloboda, bezbednost u oviru Izveštaja Evropske komisije o napretku Republike Srbije za 2014. godinu.

 

09. 10. 2014. Stefanović razgovarao sa koordinatorkom Ujedinjenih nacija Solorano

 

Govoreći o reformama Ministarstva unutrašnjih poslova, Stefanović je izneo da je u toku izrada novog zakona o unutrašnjim poslovima i izrazio nameru da svi zakoni iz domena unutrašnjih poslova budu doneti u naredne tri do četiri godine. Stefanović je naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova po prvi put pristupilo donošenju propisa na način koji objedinjuje normativni, institucionalni i finansijski aspekt.

 

Solorano se zahvalila na učešću predstavnika MUP na Radionici koja se bavila razmatranjem prioriteta Republike Srbije za pomoć iz Okvira za razvoj Ujedinjenih nacija. Ona je takođe istakla da su informacije koje je Ministarstvo uputilo od velikog značaja za planiranje aktivnosti svih agencija Ujedinjenih nacija koje deluju na teritoriji Srbije, pre svega zbog programiranja saradnje sa ostalim donatorskim fondovima, naročito fondovima Evropske unije.

 

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da prepoznaje značaj i mogućnosti koje Okvir za razvoj Ujedinjenih nacija može da pruži Ministarstvu unutrašnjih poslova u procesu reformi, dostizanju međunarodnih standarda i procesu evropskih integracija.

 

09. 10. 2014. Stefanović razgovarao sa koordinatorkom Ujedinjenih nacija Solorano