**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

09. 09. 2015. Grad Zrenjanin poklonio dva vozila Policijskoj upravi

 

09. 09. 2015. Grad Zrenjanin poklonio dva vozila Policijskoj upravi

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Zrenjaninu da dobri rezultati ne treba da uljuljkaju policiju i da je za građane Srbije dobro samo kada je stopa kriminala nula, kada nema dece koja ginu na ulici i kada su kriminalci iza rešetaka.

 

Stefanović je, nakon posete Policijskoj upravi u Zrenjaninu, ukazao da je, zahvaljujući dobrom i angažovanom radu policije, stopa kriminala na teritoriji koju pokriva ta uprava niska i da je povećan procenat rasvetljavanja svih krivičnih dela.

 

09. 09. 2015. Grad Zrenjanin poklonio dva vozila Policijskoj upravi

 

"Očekujem da se pojača rad na rasvetljavanju razbojničkih krađa i pljački, jer građani od nas to očekuju", rekao je ministar policije.

 

Pohvalivši rad policijskih službenika Zrenjanina na suzbijanju narko tržišta, Stefanović je istakao da će policija nastaviti angažovano da se bori, kako bi taj problem jednom zauvek bio iza nas.

 

Prema njegovim rečima, u saradnji sa lokalnom samoupravom u Zrenjaninu, biće nastavljen projekat postavljanja video nadzora na nekoliko najvažnijih saobraćajnica.

 

09. 09. 2015. Grad Zrenjanin poklonio dva vozila Policijskoj upravi

 

"Nameravamo da kamere postavimo u školska dvorišta i sva druga bezbednosno interesantna mesta, kako bismo i tehničkim sredstvima pomogli da se poveća bezbednost", rekao je Stefanović.

 

„Ja se nadam da ćemo već od ponedeljka moći da čujemo cifre za prihvat ovih ljudi u zemljama EU, a Srbija će naravno nastojati da bude dobra i u njihovom prihvatu i da im omogući transport do zemalja do kojih žele da idu, ali i da ih ovde u Srbiji smesti i ugosti kako to čini jedna normalna zemlja, koja hoće da pokaže da ni na koji način ne podržava bilo kakvu vrstu diskriminacije“, kazao je Stefanović.

 

Izrazivši očekivanje da će EU brzo reagovati jer je Srbija tranzitna država i, iako je spremna da preuzme deo svog tereta, ne može da bude sama u ovome, ministar je ponovio da Srbija očekuje pomoć i Evropske unije i snažnih evropskih država, kako bi migrantima bilo obezbeđeno sve što im je neophodno, ali i da bi se Srbija lakše izborila sa ovim problemom.

 

Ministar je zahvalio gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću na donaciji dva vozila, sa obeležjima policije, zvučnom i svetlosnom signalizacijom, koje je grad poklonio Policijskoj upravi.

 

09. 09. 2015. Grad Zrenjanin poklonio dva vozila Policijskoj upravi

 

"Ovo je dobar primer saradnje policije i lokalne samouprave. Zahvaljujem gradonačelniku Zrenjanina koji je učinio veliku stvar za nas", rekao je Stefanović.