**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

09. 09. 2015. Stefanović: Novi Zakon o policiji osnažiće Sektor unutrašnje kontrole

 

09. 09. 2015. Stefanović: Novi Zakon o policiji osnažiće Sektor unutrašnje kontrole

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je od početka godine kroz Srbiju mirno, disciplinovano i dostojanstveno prošlo više od 130.000 izbeglica i da nema bezbednosnih problema i rizika zbog povećanog priliva migranata.

 

„Trudimo se da svakog od tih ljudi registrujemo, obavljamo provere, uzimamo biometrijske podatke. Trudimo se da osiguramo bezbednost naših građana. Nema opasnosti, jer među njima nema boraca Islamske države, terorista, nema onih koji imaju oružje sa sobom. Reč je o ljudima koji beže od rata i koji žele da prođu kroz našu zemlju, na putu ka zemljama Evropske unije“, istakao je Stefanović na tribini „Bezbednost građana“ u Zrenjaninu.

 

Prema njegovim rečima, policija svakodnevno obavlja opservaciju, ozbiljno pristupa svemu i za sada nema nikakvih bezbednosnih problema i rizika – „Srbija je ozbiljna zemlja. Ne dozvoljavamo da se u našu zemlju prelije bilo kakva nestabilnost i opasnost“.

 

Ministar policije je istakao da je broj incidenata između migranata i naših građana hiljadostruko manji od broja incidenata koje svakodnevno imamo samo u srpskim kafanama.

 

09. 09. 2015. Stefanović: Novi Zakon o policiji osnažiće Sektor unutrašnje kontrole

 

Govoreći o reformama koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, Stefanović je ukazao da se, pored jačanja i razvoja projekta policije u zajednici, jedan od akcenata posebno stavlja i na jačanje Sektora unutrašnje kontrole.

 

„Nema šurovanja sa kriminalom, drugova i poznanika iz detinjstva. Policajac koji ima značku, koji ima poverenje društva i ovlašćenja, dužan je da bude ispravan i čestit, da poštuje zakon i štiti građane. To je naš zadatak“, podvukao je Stefanović.

 

Stefanović je precizirao da je tokom ove godine podneto 120 krivičnih prijava protiv policajaca koji su počinili krivična dela, ali i napomenuo da najveći broj policajaca svoj posao obavlja čestito, pošteno i odgovorno.

 

Prema njegovim rečima, novi Zakon o policiji osnažiće Sektor unutrašnje kontrole koji će imati mogućnost da ozbiljnije kontroliše rad policijskih službenika , ali i ostalih koji su zaposleni u Ministarstvu, tako da više neće biti moguća korupcija, bahato ponašanje i imovina nesrazmerna primanjima.