**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

09. 09. 2014. Unija francuskih vojnika i veterana u poseti MUP-u

 

09. 09. 2014. Unija francuskih vojnika i veterana u poseti MUP-u

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa članovima Unije francuskih vojnika i policijskih veterana.

 

Poželevši im dobrodošlicu u sedište Ministarstva, Nikolić je istako da se Srbija, u godini velikog jubileja stogodišnjice početka Velikog rata, sa ponosom seća savezništva Francuske i Srbije o kojoj svedoči i spomenik zahvalnosti Francuskoj.

 

„Srbija je uvela Dan primirja u Velikom ratu kao državni praznik i obeležava ga svakog 11. novembra na Vojnom groblju u Beogradu sećajući se stradanja srpskog naroda u Prvom svetskom ratu“, rekao je Nikolić.

 

Državni sekretar Nikolić zahvalio je predsedniku Udruženja Paskalu Filipu na aktivnoj promociji francusko - srpskog prijateljstva.

 

„Vaša poseta je dokaz i podsetnik na zajedničke kulturne veze i velike pobede na čijim temeljima mi gradimo savremenu međunarodnu saradnju“, istakao je Nikolić.

 

Ukazavši da je prošle godine u Parizu razgovarao sa ministrom odbrane, njegovim zamenikom i načelnikom generalštaba Francuske, Nikolić je rekao da činjenica da je francuski zamenik ministra odbrane zadužen za veterane, govori o visokom poštovanju te države prema tradiciji i žrtvama ratova.

 

„Srbija tek uspostavlja takav odnos države, uviđajući da bolja budućnost počiva na uvažavanju slavne prošlosti, hrabrosti i časti naših predaka“, naglasio je Nikolić.

 

On je istakao odličnu saradnju sa ambasadorom Francuske Fransoa Gzavije Deniom, koji je upravo završio mandant sa izuzetnim rezulatatima u unapređenju bilateralne saradnje.

 

„Njegovim odlaskom na novu dužnost Srbija je dobila još jednog pravog prijatelja u svetu“, naveo je Nikolić i dodao da od veterna očekuje da prenose poruku prijateljstva i zbližavanja dva naroda, što će doprineti bezbednijoj i snažnijoj Evropi.

 

Predesednik Unije Paskal, uručivši državnom sekretaru Nikoliću medalju posvećenu sećanju na Prvi svetski rat, izrazio je uverenje da će saradnja i prijateljstvo između dva naroda biti nastavljeno i u budućnosti.

 

Članovi Unije francuskih vojnika i policijskih veterana obišli su Palatu „Srbije“.