**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

09. 02. 2015. Pojačano prisustvo policije na granici

 

09. 02. 2015. Pojačano prisustvo policije na granici

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović pozvao je danas migrante sa Kosova i Metohije da ne prodaju svoje kuće i imanja u nadi da će se nastaniti u Nemačkoj, jer većina bude vraćena.

 

Nakon sastanka sa direktorom Savezne policije Nemačke Diterom Romanom, direktorom policije Mađarske Karoljem Papom i delegacijom policije Austrije, ministar Stefanović je rekao da iregularne migracije nisu samo problem Srbije i srpske policije, već čitave Evrope.

 

 

09. 02. 2015. Pojačano prisustvo policije na granici

 

"Da bi zaštitili zeleni deo granice, povećali smo prisustvo granične policije, ali ćemo taj broj pojačati pripadnicima Žandarmerije i policije opšte nadležnosti – rekao je ministar Stefanović i dodao da je sa kolegama iz Nemačke, Mađarske i Austrije dogovoreno da stručnjaci za falsifikovanje dokumenata dođu i pomognu našim ljudima, a da termovizijske kamere budu angažovane na srpsko – mađarskoj granici kako bi se uhvatilo što više ljudi koji pokušavaju ilegalno da pređu granicu.

 

Ministar Stefanović je istakao i da će biti pojačana saradnja u oblasti kriminalističke policije kako bi se otkrili krijumčari ljudi. On je naveo da su u 2014. godini otkrivene četiri grupe krijumčara koji su preko granice prebacili više od 40 osoba i da je u Nemačkoj prihvaćeno manje od jedan odsto zahteva za azil migranata koji dođu preko naše teritorije.

 

Direktori policija Nemačke i Mađarske istakli su da je sastanak bio efikasan i da policija nijedne države ne može samostalno da reši problem ilegalnih migracija. Saglasni su da će saradnja stručnih timova doprineti većoj sigurnosti građana.