**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

09. 02. 2015. Obeležen Dan Kriminalističko-policijske akademije

 

09. 02. 2015. Obeležen Dan Kriminalističko-policijske akademije

U amfiteatru „Dr Arčibald Rajs“ na Kriminalističko-policijskoj akademiji, danas je svečano obeležen dan ove renomirane visokoškolske ustanove. Tom prilikom, predstavljena je nova generacija diplomiranih studenata, njih 54, a najboljim među njima priznanja – srebrne značke Akademije, uručio je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova mr Milosav Miličković.

 

Srebrne značke dobili su Bojana Stefanović sa prosečnom ocenom u toku studija 9,57, Sandra Polugić 9,50; Aleksandar Dabić 9,43; Branislav Urošević 8,78; Milan Pešić 8,77 i Marija Ristić 8,60.

„Mi računamo na vas, želimo da budete časni i pošteni policajci, da značku nosite ponosno i dostojanstveno, da svaka generacija bude bolja od prethodne, jer je to i najbolji put kojim možemo da damo zajednički doprinos daljoj modernizaciji našeg društva i države i osiguramo bezbednost naših građana“, istakao je državni sekretar mr Milosav Miličković i podsetio da je i Arčibald Rajs, još pre sto godina istakao da policija može da spreči mnoge zločine i prestupe, pod uslovom da je profesionalna i svesna svoje prave uloge.

 

Državni sekretar ukazao je da predstoji još puno rada na modernizaciji policije, a da je reforma policijskog školstva od suštinskog značaja za njeno ostvarivanje. On je naglasio da je ostvaren ogroman napredak u oblasti reforme obrazovanja policije, ali i da su potrebne nove invensticije i promene.

 

09. 02. 2015. Obeležen Dan Kriminalističko-policijske akademije

 

Prema njegovim rečima, konačnim konstituisanjem Kriminalističko-policijskog univerziteta, Srbija će dobiti reprezentativnu i modernu ustanovu koja će obrazovati kadar za sve linije rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 

„Pred nama su ozbiljne reforme u policiji. Uradili smo Prednacrt zakona o policiji, očekuje nas javna rasprava na kojoj ćemo biti otvoreni konstruktivne predloge, jer želimo da donesemo zakon koji će biti dobar temelj za izgradnju stabilne, profesionalne i moderne policije u skladu sa evropskim standardima“, istakao je državni sekretar.

 

Mr Milosav Miličković objasnio je da će Zakon o policiji uvesti red u karijernom napredovanju i precizirati jasnu podelu na one koji rade administrativne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova i na policajce koji imaju ovlašćenja. Dodao je i da bi ovaj Zakon, trebalo da se u maju nađe pred poslanicima Skupštine Srbije.

 

„Morate biti svesni da policajac mora biti na raspolaganju građanima 24 sata dnevno i da je njihova bezbednost naš najvažniji zadatak. Da bismo povećali nivo bezbednosti, potrebno je da građani imaju više poverenja u naš rad i da poznaju ljude koji patroliraju u njihovom kraju“, naglasio je mr Milosav Miličković i čestitao diplomiranim kriminolozima na uspešno okončanim strukovnim i akademskim studijama.

 

09. 02. 2015. Obeležen Dan Kriminalističko-policijske akademije

 

Mnogobrojne goste, diplomirane studente, radnike Ministarstva i Akademije, pozdravila je i predsednik Saveta Kriminalističko-policijske akademije dr Ivana Bjelovuk. Ona je uručila plakete „Dr Arčibald Rajs“ predsedniku Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje prof. dr Srđanu Stankoviću i predsedniku Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj prof. dr Veri Dondur, a Zlatne značke Akademije predsedniku Komisije za akreditacije i proveru kvaliteta prof. dr Endru Pap i njegovom zameniku prof. dr Veri Vujčić.

 

Svečanoj atmosferi obeležavanja Dana Kriminalističko-policijske akademije umnogome je doprineo i hor studenata Akademije.