**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

08. 12. 2014. Ministri Stefanović i Lidington u Londonu razgovarali o evropskoj perspektivi Srbije

 

08. 12. 2014. Ministri Stefanović i Lidington u Londonu razgovarali o evropskoj perspektivi Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, prvog dana radne posete Londonu, razgovarao je sa ministrom za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije Davidom Lidingtonom o evropskoj perspektivi Srbije i reformama koje naša zemlja sprovodi.

 

Stefanović i Lidington složili su se da Srbija čini vidljive korake u borbi protiv korupcije i svih drugih vidova kriminala, ali i na polju unutrašnjih reformi, koje je, kako su ocenili, čine ozbiljnom državom.

 

„Velika Britanija prepoznaje napore Srbije da se promeni i da bude snažnije uključena u reforme, da učini dobro za svoje građane“, rekao je Stefanović istakvaši da ta zemlja nastavlja da podržava Srbiju na putu evropskih integracija i unutrašnjih reformi.

 

„To je veoma važna poruka Lidingtona Srbiji, važna poruka za naše građane, jer Velika Britanija prepoznaje naše napore da ostvarimo rezultate u borbi protiv korupcije, ali i na putu ka Evropskoj uniji, na polju privlačenja stranih investitora, kao i u pregovorima za Poglavlje 24 – Pravda, sloboda i bezbednost“, dodao je ministar.

 

Prema njegovim rečima, na sastanku sa Lidingtonom bilo je reči o rezultatima Srbije ostvarenim u prethodnom periodu, naročito od kada je predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić.

 

Stefanović očekuje da će Velika Britanija nastaviti da pruža stratešku podršku našoj zemlji kroz projekte i finasiranje različitih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Srbije.

 

„Nadam se da će svima biti jasno da se Srbija maksimalno trudi da sprovođenje reformi ne čini samo da bi za to dobila pohvale, već prvenstveno da bi obezbedila bolji život svojim građanima“, zaključio je ministar Stefanović.