**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

08.11.2014. Stefanović: Novi granični prelazi za još bliže povezivanje prijateljskih država

 

08.11.2014.  Stefanović: Novi granični prelazi za još bliže povezivanje prijateljskih država

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović je, na otvaranju međunarodnog graničnog prelaza Nakovo-Lunga kod Kikinde, izrazio zadovoljstvo što se otvaranjem ovog i još dva prelaza u jednom danu stvaraju mogućnosti za ekonomsko, kulturno i društevno povezivanje dva naroda, ali i mnogo bolju saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala.

 

- Otvaranjem graničnih prelaza olakšaćemo svakodnevni život i rad meštana ovih naselja, a i ostalih građana naših dveju država. Uštedećemo značajno vreme i novac prilikom prelaska granice, jer će najbliži put recimo od Kikinde do Temišvara biti skraćen za 30 kilometara – rekao je ministar Stefanović i podsetio na staru rumunsku izreku „Rumunija ima dva iskrena prijatelja – Srbiju i Crno More.

 

08.11.2014.  Stefanović: Novi granični prelazi za još bliže povezivanje prijateljskih država

 

Prema rečima ministra Stefanovića, Srbija je zahvalna Rumuniji kao iskrenom prijatelju, koji nam pruža značajnu podršku na putu ka Evropskoj uniji.

 

- Znajući gospodina Opreu, koliko je profesionalan i operativan čovek, siguran sam da ćemo mi u ministarstvima unutrašnjih poslova ispuniti očekivanja naših premijera i zajedno raditi na korist i građana Srbije i Rumunije – ocenio je Stefanović.

 

08.11.2014.  Stefanović: Novi granični prelazi za još bliže povezivanje prijateljskih država

 

Rumunski ministar unutrašnjih poslova Gabiel Oprea složio se sa ocenom svog kolege Stefanovića, uz poruku da želi da uveri sve u Srbiji da će joj Rumunija pomoći na putu ka Evropskoj uniji, kao i da će učiniti sve za razvoj dobrosusedskih odnosa.

 

Pored graničnog prelaza Nakovo - Lunga, danas su otvoreni i prelazi Jaša Tomić - Senj i Vrbica - Valkanj.