**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

07.12.2015. Stefanović: Zajednički u borbi protiv terorizma

 

07.12.2015. Stefanović: Zajednički u borbi protiv terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je danas u Sarajevu da međunarodna saradnja u borbi protiv terorizma mora biti intenzivna, da mora postojati aktivna razmena podataka i indicija sa najznačajnijim svetskim zemljama, kako bi smo bili proaktivni i korka ispred svakog mogućeg teroriste.

 

Stefanović je nakon sastanka sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Draganom Mektićem, ukazao da borba protiv ekstremizma i terorizma ne podrazumeva samo suprostavljanje onima koji su uzeli oružje u ruke, već i onima koji su deo lanca finasiranja, podstrekivanja i radikalizacije.

 

07.12.2015. Stefanović: Zajednički u borbi protiv terorizma

 

“Borba protiv terorizma nije stvar jedne države, niti je nešto što možemo sami regionalno rešiti, već to moramo zajednički raditi sa stranim partnerima”, rekao je Stefanović.

 

Srpski ministar policije ukazao je da neophodno postojanje baze podataka sa kojom bi se uporedile informacije koje se prikupljaju u našim zemljama.

 

“Moramo imati podatke o ljudima koji prolaze preko naših teritorija, o stranim borcima, ali i o onima koji su terorističke akte počinili u nekoj drugoj zemlji”, poručio je Stefanović.

 

Govoreći o napretku Srbije na evropskom putu, Stefanović je ukazao da će naša zemlja u decembru otvoriti prva pregovaračka poglavlja i da je spremna da podeli svoja iskustva sa Bosnom i Hercegovinom.

 

07.12.2015. Stefanović: Zajednički u borbi protiv terorizma

 

Ministri Stefanović i Mektić potpisali su Protokol o saradnji dva ministarstva u oblasti forenzičkih ispitivanja i veštačenja.

 

Mektić je naglasio da će potpisani Protokol doprineti jačanju forenzičkih kapaciteta, jer često od forenzičkih ispitivanja zavisi hoće li neko delo biti rasvetljeno i dokazano.

 

Mektić je ukazao da je saradnja između policija Srbije i BiH veoma dobra, ali da ima određenih bezbednosnih pretnji i izazova u okviru kojih moramo tražiti nove načine saradnje.

 

„Razgovarali smo o regionalnoj saradnji i bezbednosnim problemima na koje moramo zajednički da reagujemo. Moramo biti konkretniji i otvoreniji u saradnji“, zaključio je Mektić.