**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

07. 08. 2014. Pronađeno telo Tijane Jurić, uhapšen osumnjičeni za ubistvo

 

07. 08. 2014. Pronađeno telo Tijane Jurić, uhapšen osumnjičeni za ubistvo

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je policija uhapsila Dragana Đurića (1980) iz Surčina za kog se sumnja da je oteo i ubio Tijanu Jurić, u noći između 25. i 26. jula u Bajmoku. Ministar je rekao da je beživotno telo devojčice pronađeno sinoć, oko 22 sata, na desetak kilometara od Sombora i da je Đurić do tog mesta doveo policiju.

 

 

„ Ispunile su se naše najcrnje slutnje, a nada da ćemo Tijanu videti živu nije se obistinila. Moj lični osećaj kao roditelja i kao čoveka je da mi je žao što Srbija nema smrtnu kaznu“ - kazao je Stefanović.

 

Đurić je kobne noći Tijanu udario vozilom a kada je devojčica zatražila pomoć počeo da je tuče. Potom ju je uvukao u automobil i odvezao u nenaseljeno mesto. Njeno telo pronađeno je zakopano pored puta i pokriveno zemljom. Obdukacija će pokazati da li je bila silovana.

 

07. 08. 2014. Pronađeno telo Tijane Jurić, uhapšen osumnjičeni za ubistvo

 

„Đurić je zaposlen kao mesar, visok je skoro dva metra i težak više od 100 kilograma. I takav čovek se iživljavao nad devojčicom“, rekao je ministar.

 

Prema rečima Stefanovića, policija je posmatrala Đurića dva sata. On je bio u mesari i radio, kao da se ništa nije dogodilo. Policija se nadala da je Tijana u toj kući.

 

„Posle dva, tri sata, odlučili smo da ga privedemo. Primetno je bilo odsustvo bilo kakvog kajanja i ljudskosti. Odveli smo ga na poligrafsko ispitivanje. Pao je na svim pitanjima. Priznao je da je počinio ubistvo i odveo policiju do mesta gde je Tijana zakopana – naveo je ministar i dodao da ne može da govori o detaljima zbog dalje istrage, koja je bila veoma teška.

 

Otežavajući momenat bila je slučajnost susreta, Đurić nije od ranije poznavao Tijanu, nikada nisu komunicirali, nije bilo motiva.

 

07. 08. 2014. Pronađeno telo Tijane Jurić, uhapšen osumnjičeni za ubistvo

 

Ministar je zahvalio svima koji su pomagali tokom istage, policiji u Somboru i Subotici, kriminalističkoj policiji i svim pripadnicima drugih službi Ministarstva koji su kao vrhunski profesionalci pažnju posvetili svakom tragu koji je na kraju doveo do počinioca.

 

Govoreći o slučaju Milice Barašin, koja je nestala 2010. godine, Stefanović je rekao da ima određenih pomaka u istrazi, o kojima se zasad ne može govoriti i da je otežavajuća okolnost za prikupljanje relevantnih dokaza dug vremeski period koji je prošao od ubistva.