**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

07. 07. 2015. Sastanak Alijanse za borbu protiv trgovine ljudima

 

07. 07. 2015. Sastanak Alijanse za borbu protiv trgovine ljudima

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić otvorio je i prisustvovao dvodnevnom sastanku Alijanse za borbu protiv trgovine ljudima. Konferencija je održana u Beču, kako bi se prodiskutovali načini da se umanje rizici od trgovine ljudima u okviru migracionih ruta.

 

Tokom uvodnog izlaganja, državni sekretar Nikolić je istakao da je tokom predsedavanja Srbije OEBS-om pitanje borbe protiv trgovine ljudima kao drastičnog kršenja osnovnih ljudskih prava i kompleksnog bezbednosnog problema, jedno od prioritetnih. On je ukazao na značaj teme konferencije, jer se danas suočavamo sa novim oblikom mešovitih migracija koji obuhvata kako izbeglice i tražioce azila, tako i ekonomske migrante, koji su pod rizikom od trgovine ljudima i različitih oblika eksploatacije.

 

07. 07. 2015. Sastanak Alijanse za borbu protiv trgovine ljudima

 

„Među kategorijom migranata najranjivija su deca koja putuju sama bez pratnje roditelja ili staratelja i mlade devojke i žene, kao i tražioci azila koji ne biraju način da pobegnu iz svoje zemlje što ih može dovesti do trgovaca ljudima koji ih u nameri eksploatacije krijumčare kroz mnoge zemlje do krajnjeg odredišta“, naglasio je Nikolić, i poručio da sve države OEBS-a treba da pojačaju saradnju u borbi protiv trgovine ljudima i zaštiti žrtava.

 

07. 07. 2015. Sastanak Alijanse za borbu protiv trgovine ljudima

 

Tokom konferencije, državni sekretar Nikolić se sastao sa izvršnim direktorom Kancelarije UN za drogu i kriminal (UNODC) Jurijem Fedotovim. Tom prilikom, razgovarali su o zajedničkoj saradnji i programu UNODC za Jugoistočnu Evropu, koji će biti predstavljen u oktobru. Takođe, dogovoreno je da se nastavi podrška relevantnim organima Republike Srbije u cilju pripreme pregovora u okviru Poglavlja 24.