**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

07. 06. 2014. Svečanom akademijom obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova

 

07. 06. 2014. Svečanom akademijom obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova

Ministarstvo unutrašnjih poslova svečanom Akademijom u Sava centru obeležilo je Dan Ministarstva, slavu i Dan policije.

 

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefnović poručio je na Akademiji da je Srbija sigurna i spokojna zemlja za svakog poštenog građanina Srbije i da nemir treba da osećaju samo oni koji su se o zakon ogrešili.

 

Ukazavši da je dužnost policije da opravda poverenje građana i da ga učini još većim, Stefanović je naglasio da će borba protiv korupcije i kriminala biti bespoštedna i da u njoj neće biti zaštićenih.

 

07. 06. 2014. Svečanom akademijom obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova

 

„Za kriminal i korupciju ne smemo imati razumevanja. Moramo ih razotkrivati još predanije, a posebno ih daleko držati od spostvenih redova. Ne sme biti zaštićenih i niko neće moći da se krije iza značke, uniforme ili čina“, poručio je Stefanović.

 

Stefanović je podsetio da je pre nešto više od mesec dana preuzeo dužnost ministra, nakon čega se desila vanredna situacija i istakao da se sa saradnicima upoznavao u hodu i da ih je rad na terenu zbližio.

 

Ministar se zahvalio svima onima koji su nesebično spasavali živote, doturali hranu i lekove ...i dodao da svi mogu sa ponosom da govore o svojoj policiji.

 

Direktor policije Milorad Veljović kazao je da se ove godine svečanost povodom Dana policije obeležava bez pokaznih vežbi, jer su građani Srbije bili svedoci svih aktivnosti koje su pripadnici Ministarstva pružali u akcijama spasavanja.

 

"U pružanju pomoći svakodnevno je bilo angažovano šest do sedam hiljada policajaca. Niko od ovih ljudi nije postavio pitanje prekovremenog rada, niti je tražio nadokandu, što ih čini još većim", kazao je Veljović.

 

On je istakao da interesne grupe i dalje vrše pritisak na policiju jer ugrožava njihovo postojanje, i naglasio da se takvim a neće dozvoliti da budu deo sistema.

 

07. 06. 2014. Svečanom akademijom obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova

 

"Budućnost Srbije zavisi od svih nas. Kao što smo bili solidarni kada je bilo najteže, probajmo da budemo takvi i kada nas nevolje ne pritiskaju.

 

Hrabro i odlučno zakoračimo u bolje sutra, za našu decu i našu budućnost. Čuvajte ovu policiju, ona je vaša policija", zaključio je Veljović.

 

Svečanost u Sava centru počela je intoniranjem himne „Bože pravde“, takođe minutom ćutanja odata je pošta poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - Dejanu Lazareviću, koji je poginuo u spasilačkoj akciji prvih dana poplava u Srbiji, Milanu Gujaničiću, preminulom posle noćnog dežurstva u Štabu za vanredne situacije, Goranu Đorđeviću koga je usmrtio automobil u Velikom Trnovcu, i Časlavu Milenkoviću, koji je poginuo prilikom obavljanja zadatka.

 

Ministar Stefanović nagradio je pištoljima 14 pripadnika Ministarstva za hrabrost, junaštvo i profesionalizam.

 

Akademiji su prisustvovali predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predstavnici vlade - ministri Nikola Selaković, Bratisalv Gašić, Ivica Dačić, Zlatibor Lončar, Vanja Udovičić, Velimir Ilić, Snežana Bogosavljević Bošković, patrijarh srpski Irinej, predstavnici verskih zajednica i diplomatskog kora.