**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

07.05.2014. Protivteroristička jedinica obeležila Dan i slavu

 

07.05.2014. Protivteroristička jedinica obeležila Dan i slavu

Protivteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova obeležila je danas svoj Dan i krsnu slavu, na dan kada je, pre tačno 11 godina, formirana kao jedna od jedinica Žandarmerije u okviru koje je izvršavala najsloženije bezbednosne zadatke.

 

U okviru obeležavanja Dana Jedinice, dodeljene su velike plakete u znak zahvalnosti za podršku i saradnju predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ministru unutrašnjih poslova dr Nebojši Stefanoviću i direktoru policije Miloradu Veljoviću, dok je statua Zlatni grifon, najviše priznanje Protivterorističke jedinice koje se dodeljuje visokim državnim zvaničnicima za podršku ovoj jedinici, uručena ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu.

 

Predsednik Tomislav Nikolić je, zahvaljujući se na priznanju, rekao da pripadnici Protivterorističke jedinice imaju više hrabrosti od ostalih građana i da im duguje ličnu zahvalnost za sve što čine za bezbednost i sreću građana i dece Srbije. „Na mnogo načina čovek može da pokaže da voli svoju zemlju i narod, svaki od tih načina zahteva određenu dozu hrabrosti, a nešto više hrabrosti od nas ostalih pokazuju pripadnici PTJ“, rekao je Nikolić.

 

07.05.2014. Protivteroristička jedinica obeležila Dan i slavu

 

Čestitajući Dan Jedinice, direktor policije Milorad Veljović je poručio da je MUP bitan stub bezbednosti ove države, a da je PTJ uvek spremna da izvrši svaki zadatak koji ispred nje postavi predsednik države i Vlada Republike Srbije.

 

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da je ministarstvo koje vodi promenilo ime iz poštovanja prema onima koji su se borili za Srbiju, poput pripadnika PTJ, koji nikada državi nisu rekli - ne. Govoreći o priznanju koje je dobio, Vulin je naveo da je "ono veliko koliko i nezasluženo". "Nisam ja bio podrška njima, nego oni meni, onome što sam radio i državi kojoj tako predano služe", rekao je Vulin.

 

Priznanja za saradnju sa PTJ i doprinos dobio je i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, šef Kabineta predsednika države Miroslav Latinović, regionalni oficir za vezu u Ambasadi SAD Robert Ekert, policijski atašei ambasade Ruske Federacije i Francuske Valerij Golovanov i Žan Pjer Depre, kao i Roberto Inoćenti iz Italije, veliki poštovalac Srbije i srpskog naroda.

 

Na današnjoj svečanosti, ruski ambasador Aleksandar Čepurin uručio je, komandantu Protivterorističke jedinice pukovniku Goranu Dragoviću, zahvalnicu za dugogodišnju saradnju, kao i tradicionalnu donaciju Lukoila od 6,2 tone goriva. Ruski ambasador je uručio i sertifikate pripadnicima Protivterorističke jedinice, koji su završili specijalni kurs Federalne službe za bezbednost.

 

Pukovniku Dragoviću je, zahvalnicu za dugogodišnju saradnju, uručio i zamenik američkog ambasadora. Direktor policije dodelio je priznanja i plakete Nenadu Ignjatoviću najboljem pripadniku PTJ u prošloj godini, Padobranskom klubu Grifon PTJ i oficiru za bezbednost u PTJ, Zvezdanu Aksentijeviću, povodom penzionisanja.

 

07.05.2014. Protivteroristička jedinica obeležila Dan i slavu

 

Prethodno je obeležen Đurđevdan, slava PTJ, a slavski kolač je, sa pripadnicima Jedinice lomio predsednik Srbije Tomislav Nikolić i vikar patrijarha Jovan Ćulibrk, koji je preneo i blagoslov patrijarha.

 

Povodom svog Dana, pripadnici Jedinice izveli su na poligonu vežbe kojima su pokazali sposobnost u rešavanju kriznih situacija u javnim objektima, javnom prevozu, pa su tako demonstrirali spasavanje talaca iz autobusa posle neuspelih pregovora, kao i prikaz obezbeđenja predsednika Republike i razne druge borilačke veštine.

 

07.05.2014. Protivteroristička jedinica obeležila Dan i slavu

 

07.05.2014. Protivteroristička jedinica obeležila Dan i slavu