**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

07.02.2016. – Stefanović: Insistiraću na još žešćoj borbi protiv šverca

 

07.02.2016. – Stefanović: Insistiraću na još žešćoj borbi protiv šverca

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, koji je danas u Priboju otvorio Regionalni centar granične policije, istakao je da će, i pored dobrih rezultata, koje je policija ostvarila u prethodne dve godine, insistirati na još žešćoj borbi protiv šverca.

 

„Zahtevam od granične policije i na tome ću insistirati da borba protiv šverca bude mnogo žešća. Policija je ostvarila dobre rezultate u 2014. i 2015. godini u suzbijanju šverca duvana, kafe, narkotika, ali očekujem da u ovoj godini taj rad bude još intenzivniji“, rekao je Stefanović istakavši da obezbeđivanje boljih uslova i prostora za rad podrazumeva i bolje rezultate.

 

Ministar je naglasio da svaka paklica duvana, svaki kologram duvana u listu, ili rezanog duvana, koji se ilegalno prenese u Srbiju i proda bez akcize, znači neki kilometar puta manje, neku školu manje, objekat manje za školu, bolnicu, policiju - „Zato smo posvećni borbi portiv šverca i hoćemo da takva praksa bude prošlost“.

 

07.02.2016. – Stefanović: Insistiraću na još žešćoj borbi protiv šverca

 

Prema njegovim rečima, otvoreni regionalni centar u novoj zgradi, koji pokriva čitavu teritoriju granične linije Srbije prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, i u koji su prebačene i dve stanice policije, omogućiće da policija efikasije radi i da ima bolji kontakt sa građanima, što je od posebne važnosti.

 

Istakavši da je u pribojskoj opštini postignut visok stepen bezbednosti, Stefanović je rekao da će otvaranje ovog centra, u kome će biti zaposleno oko 100 ljudi, imati značaja i za opštinu Priboj.

 

Ministar je ocenio da početak rada, u ovoj i narednoj godini, nekoliko novih kompanija u opštini Priboj, predstavlja doborbit za ovaj region.

 

Politika Vlade Republike Srbije su nova radna mesta, pokušaji da se sve ono što je nasleđe prošlosti reši, ali i da se razmišlja o novim kapacitetima, novim kompanijama. Nije dovoljno da u gradu postoji samo jedan kompanija, jer je to veliki rizik. Važno je da se otvaraju nove kompanije, koje će uposliti ljude i koje će imati različit spektar proizvoda i na taj način, građanima, osigurati ekonomsku budućnost“, rekao je Stefanović.

 

07.02.2016. – Stefanović: Insistiraću na još žešćoj borbi protiv šverca

 

 

Ministar policije je najavio da će se sledeće nedelje, posle 15 godina, biti otvoren novi granični prelaz Carevo Polje na Uvcu.