**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

06. 09. 2014. Ministar Stefanović u Novom Sadu

 

06. 09. 2014. Ministar Stefanović u Novom Sadu

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je Policijsku upravu Novi Sad i tom prilikom predstavio je novog načelnika ove uprave Sinišu Radakovića, koji je na tom mestu zamenio Stevana Krstića.

 

Predstavljajući novog načelnika ministar Stefanović je rekao da će on biti prelazno rešenje i da je njegov zadatak da u narednih nekoliko mesecu poboljša stanje bezbednosti u Novom Sadu.

 

„Odluku o promeni načelnika doneo sam nakon širih konsultacija u prethodnih nekoliko meseci, jer je naša želja da se postigne viši nivo bezbednosti i da građani vide policijske službenike kao nekoga ko obezbeđuje mir i stabilnost i ko može da se nosi sa svim vidovima kriminaliteta“ poručio je Stefanović.

 

Ministar je dodao da je dosadašnje rukovodstvo u PU Novi Sad iznelo „svoju fazu“, a da će Radaković imati zadatak da svojim iskustvom pomogne da se neke negativne pojave u potpunosti otklone.

 

„Građani Novog Sada moraju da vide da ne postoji neko ko je nedodirljiv i koga se policija plaši. Svako ko se bude bavio kriminalnim aktivnostima, ko bude kršio zakon, biće kažnjen“ istakao je ministar.

 

Govoreći o nasledniku Radakovića na mestu komandira Policijske stanice Vračar, odakle je prešao u Novi Sad, Stefanović je poručio da će se truditi da raspiše interni konkurs na koji će moći svi da se prijave.

 

„Moraću da razočaram sve koji putem medija plasiraju imena Radakovićevog naslednika i koji žele da kadruju po policiji. Neće biti kako oni misle, već kako se dogovorimo direktor i ja“, naglasio je Stefanović.

 

Novi načelnik PU Novi Sad Siniša Radaković rekao je da će se promene koje bude uveo u radu vrlo brzo videti na ulicama.

 

„Ne želim da dajem velika obećanja, ali treba očekivati da policija radi još bolje i efikasnije“, objasnio je Radaković.