**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

06. 08. 2014. Stefanović: Svi moraju da plaćaju struju i da poštuju zakon

 

06. 08. 2014. Stefanović: Svi moraju da plaćaju struju i da poštuju zakon

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović tokom današnje posete Policijskoj upravi u Vranju, izjavio je da je na području Pčinjskog okruga u toku zajednička akcija vranjanske policije i Uprave kriminalističke policije Ministarstva koja ima za cilj sprečavanje višegodišnje krađe struje.

 

 

„Akcija se sprovodi neselektivno i hoćemo da pokažemo da bez obzira da li je neko Srbin, Albanac ili pripadnik bilo koje druge nacije mora da plaća struju i mora da se ponaša zakonito, da ne sme da švercuje narkotike i ne može da ima ilegalno oružje“, upozorio je Stefanović i ukazao da je plaćanje struje državno, a ne nacionalno pitanje.

 

On je rekao da je na zahtev Elektrodistribucije Vranje, na 18 lokacija obavljen pregled korisnika električne energije i objasnio da je uloga policije pružanje asistencije radnicima Elektrodistribucije.

 

„Nikome neće biti dozvoljeno da radnike napada fizički i preti njihovoj bezbednosti zato što su došli da obave svoj posao“, rekao je ministar istakavši da se „ne radi o etničkom sukobu, već o sukobu ljudi koji rade svoj posao i kriminalaca“.

 

„Mi smo i danas u Velikom Trnovcu i danas ćemo u Velikom Trnovcu seći struju onima koji je ne plaćaju. I ne samo tu, nego i na svakom drugom mestu. Struja se seče i u Vranju Srbima i Romima koji je ne plaćaju, pa ćemo tako seći i Albancima“, poručio je Stefanović.

 

Prema njegovim rečima, konstatovano je da su Elektrodistribicija Vranje i EPS Srbije krađom struje oštećeni za više od milion i 300 hiljada dinara.

 

Ministar je naveo da je policija utvrdila razne modalitete krađe i nelegalnog korišćenja električne energije i da će protiv osumnjičenih biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

 

Stefanović je precizirao da je na području Vladičinog Hana, Vranja, Preševa i Bujanovca, uključujući i selo Veliki Trnovac, obavljen pregled mernih uređaja koji mere potrošnju električne energije i da su od ukupnog broja kontrolisanih mernih mesta četiri u vlasništvu privrednih subjektata, a 14 porodična domaćinstva.

 

Ministar je dodao da je prekinuto dalje snabdevanje električnom energijom tih domaćinstava i najavio da će akcija biti nastavljena.

 

06. 08. 2014. Stefanović: Svi moraju da plaćaju struju i da poštuju zakon

 

Stefanović je ukazao i da je u sklopu akcije, na području Preševa, pronađen i jedan pištolj sa pet metaka u ilegalnom posedu, a u Bujanovcu 26,06 grama opojne droge za koju se sumnja da je heroin.

 

Tokom posete Vranju, ministar Stefanović sastao se sa načelnikom Policijske uprave tog grada Slađanom Velinovićem i održao sastanak sa proširenim kolegijumom rukovodstva Policijske uprave u Vranju na kome ga je načelnik upoznao sa bitnim karakteristikama područja koje pokriva Policijska uprava, rezultatima rada i problematikom.

 

Stefanović je istakao da će Ministarstvo u narednom periodu raditi na unapređenju rada policije i da je u tom cilju osnovana radna grupa.

 

„Neophodno je raditi na vraćanju ugleda policije i većem uključivanju policije u lokalnoj zajednici. Nivo obučenosti policije za obavljanje policijskih poslova se mora povećati“, naglasio je Stefanović.

 

06. 08. 2014. Stefanović: Svi moraju da plaćaju struju i da poštuju zakon

 

On je podsetio da je jedan od prioriteta Vlade Srbije suzbijanje šverca narkotika, akcizne i druge robe, kao i sprečavanje krađe električne energije i da je s tim u vezi potrebno da Policijska uprava u Vranju poveća aktivnosti na suzbijanju tih pojava.

 

Ministar je ukazao da je materijalni položaj policajaca loš i da su nepovoljni uslovi rada prisutni u gotovo svim policijskim upravama u Srbiji, ali da će se u narednom periodu uložiti napor kako bi se ti problemi rešili.

 

„Potrebno je ostvariti maksimalne uštede na svim nivoima i postići bolje rezultate u radu“, poručio je Stefanović.

 

Ministar je istakao da policija ne sme biti u sprezi sa kriminalom, i da će se u cilju iskorenjivanja te pojave obavljati intezivne provere prihoda i imovinskog stanja, ne samo rukovodećih radnika nego i drugih pripadnika policije.

 

Stefanović je ukazao i da je od izuzetne važnosti da međunacionalni odnosi na prostoru Pčinjskog okruga budu na veoma visokom nivou i da policija prema svim građanima mora da se ponaša ravnopravno, da svoj posao obavlja profesionalno i u skladu sa zakonom.