**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

06.03.2015. Kontrola dokumenata po evropskim standardima

 

06.03.2015. Kontrola dokumenata po evrospkim standardima

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas prezentaciji uređaja za proveru bezbednosnih elemenata dokumenata, na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" i poručio da srpska policija postaje sve obučenija za te poslove u skladu sa evropskim standardima.

 

Stefanović je nakon razgovora sa pripadnicima granične policije koji su, uz pomoć ambasada Francuske i Nemačke, završili odgovarajuću obuku, ocenio da će dodatna znanja i sposobnosti koje su stekli, doprineti boljoj zaštiti naše državne granice.

 

Dobra i dugogodišnja saradnja sa Francuskom i Nemačkom, istakao je ministar, razvija se baš u aktuelnom momentu kada je pitanje državne granice važno i za pregovore u okviru poglavlja 24. i za naš napredak u Evropskoj uniji.

 

„Hoćemo da pokažemo da je Republika Srbija i njena policija verodostojan, čvrst, jak i pouzdan partner, koji može da na adekvatan način zaštiti svoju granicu, ali da bude od asistencije svim našim partnerima i u okruženju“ naglasio je ministar.

 

06.03.2015. Kontrola dokumenata po evrospkim standardima

 

Ministar je rekao da, do sada, na teritoriji Republike Srbije nije bilo slučajeva falsifikovanih dokumenata, što svedoči o maksimalnoj zaštiti putne isprave, dok je, u prošloj godini, na srpskim granicama otkriveno oko 400 lažnih stranih dokumenata, od čega jedna četvrtina na beogradskom aerodromu.

 

"Stefanović je ukazao na odličnu saradnju sa partnerima iz Mađarske, Austrije i Nemačke po pitanju ilegalnih migracija i apelovao na ljude, koji nameravaju da zlupotrebe slobodu kretanja, da to ne čine jer time ugoržavaju i svoju budućnost.

 

Ministar je najavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i dalje nastaviti da ulaže u obuku ljudi, ali i savremenu tehniku.

 

06.03.2015. Kontrola dokumenata po evrospkim standardima