**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

04. 07. 2014. Ministar Stefanović: Kriminal smanjen za 22 odsto od aprila do juna

 

04. 07. 2014. Ministar Stefanović: Kriminal smanjen za 22 odsto od aprila do juna

Kriminal na teritoriji Republike Srbije smanjen je za 22 odsto od aprila do juna, a najveći broj krivičnih dela izvrši se u Beogradu, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, podnoseći Informaciju o radu MUP-a u 2014. godini pred skupštinskim Odborom za odbranu i unutrašnje poslove.

 

Ministar je rekao da se u glavnom gradu izvrši 45 do 60 odsto ukupnih krivičnih dela.

 

- U 2014. godini je preduzet niz koraka da se smanji kriminalitet, otkriveno je pet organizovanih kriminalnih grupa, sa ukupno 48 članova, i to - tri grupe koje su se bavile finansijskim kriminalom i dve narko grupe - rekao je ministar Stefanović..

 

Takođe, on je dodao i da su postignuti značajni rezultati u borbi protiv korupcije, što je jedno od težišta rada MUP-a i istakao da je otkriveno 548 krivičnih dela, a da su prijavljene 633 osobe.

 

04. 07. 2014. Ministar Stefanović: Kriminal smanjen za 22 odsto od aprila do juna

 

- Broj izvršenih teških krivičnih dela u značajnom je padu u odnosu na 2013. godinu i smanjen je broj ubistava. Rasvetljena je većina ubistava u pokušaju i polovina ubistava. Takođe, smanjen je broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, ali je to daleko od zadovoljavajućeg- rekao je ministar Stefanović i naglasio da će MUP insistirati na tome da se pojača i represivno delovanje, ali i edukacija.

 

Izveštavajući Odbor, ministar je rekao da su na teritoriji Srbije otkrivena 1.993 krivična dela privrednog kriminala, a prijavljeno je ukupno 1.336 lica. Istakao je i da su u periodu od 15. do 23. maja, zbog poplava bile pojačane aktivnosti rada MUP-a i da je dnevno bilo angažovano oko 7.300 pripadnika policije.

 

Ministar Stefanović je rekao da je nastavljen rad na modernizaciji MUP-a u skladu sa evropskim standardima i da se radi na pripremi akcionog plana, da bi u decembru ili januaru bilo otvoreno poglavlje 24.

 

04. 07. 2014. Ministar Stefanović: Kriminal smanjen za 22 odsto od aprila do juna

 

- Očekuje se da se novi zakon o policiji, koji bi trebalo da uvede drugačiji način organizacije MUP-a, nađe u Skupštini Srbije do kraja 2014. godine. Takođe, radi se na još osam zakonskih rešenja, među kojima su zakoni o oružju i municiji, okupljanju građana, odbrani od grada, bezbednosti saobraćaja na putevima – poručio je poslanicima ministar Stefanović.

 

Govoreći o popunjenosti policijskih uprava, ministar Stefanović je rekao da će uskoro u Novi Pazar biti upućeno 70 pripadnika policije, koji 18. jula završavaju srednju policijsku školu, dok će 200 biti upućeno u Novi Sad.