**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

04. 05. 2015. Najbolji studenti KPA dobiće priliku da se zaposle u MUP-u

 

04. 05. 2015. Najbolji studenti KPA dobiće priliku da se zaposle u MUP-u

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su neki od najvažnih segmenata novog zakona o policiji uspostavljanje sektora za ljudske resurse koji treba da obezbedi karijerno napredovanje u policiji, kao i jačanje Sektora unutrašnje kontrole koji će imati zadatak i da proverava imovinu pripadnika MUP-a.

 

Obraćajući se studentima Kriminalističko-policijske akademije na tribini „Reforma Ministarstva unutrašnjih poslova u procesu evropskih integracija“ ministar je naglasio da novi sektor za ljudske resurse treba da obezbedi karijerno napredovanje zaposlenih u MUP isključivo na osnovu njihovog znanja i zalaganja.

 

"Više neće moći da napreduje samo na osnovu činjenice da je neko proveo određeno vreme na nekoj poziciji, već će morati da završi kurs ili obuku kako bi dobio viši čin", rekao je Stefanović.

 

Ministar je naglasio da će se voditi računa da najbolji studenti Kriminalističko-policijske akademije dobiju priliku da se zaposle u MUP-u i da će oni imati prednost u prijemu novih policijskih službenika.

 

04. 05. 2015. Najbolji studenti KPA dobiće priliku da se zaposle u MUP-u

 

Stefanović je rekao da će se novim zakonom o policiji uspostaviti i jači Sektor unutrašnje kontrole, kako jedan čvrst mehanizam, koji će raspolagati adekvatnim instrumentima u borbi protiv korupcije.

 

"U policiji radi veliki broj čestitih ljudi. Često nekoliko korumpiranih policajaca kvari ugled celokupne policije. Zato želimo brojniji Sektor unutrašnje kontrole koji će imati zadatak i da proverava imovinu pripadnika MUP-a“, naglasio je Stefanović.

 

Govoreći o procesu reforme policije u okviru evrointegracija Srbije, ministar je rekao da očekuje da do kraja godine počnu pregovori sa Evropskom unijom o poglavlju 24.

 

04. 05. 2015. Najbolji studenti KPA dobiće priliku da se zaposle u MUP-u

 

"Poslali smo Evropskoj komisiji treću verziju Akcionog plana koji obuhvata sva podpoglavlja kojima se bavi poglavlje 24. Koliko pisanje jednog takvog dokumenta predstavlja težak posao pokazuje i činjenica da smo morali, između ostalog, da predvidimo i kako ćemo integrisano da upravljamo granicom kako bi smanjili broj ilegalnih migranata, gde da ih smestitmo, kako obezbediti sredstva za realizaciju svih ovih procesa, jer Evropska unija traži da se predvidi svaki trošak. Naš plan je da do 2018. godine završimo sve što se od nas traži, jer se time jača kapacitet MUP-a“, rekao je Stefanović.